Policisty přivolal před několika dny v časných ranních hodinách alarm, který hlásil možné narušení jednoho objektu ve Frýdku-Místku. Když na místo dorazila hlídka, strážný řekl, že jsou pootevřené dveře zadního vchodu, což je podezřelé.

„Strážci zákona se rozhodli objekt zkontrolovat. Už když procházeli přízemím budovy, všimli si na recepci rozházených papírů a otevřených skříněk,“ poznamenala policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Nemohli pak přehlédnout, že od vchodu vedou v čerstvém sněhu dvojí stopy. Jedny od plotu k budově, kudy pachatel nejspíše přišel, a druhé od budovy pryč. Právě v těchto šlépějích se policisté vydali.

Autoservis i pokladnička

Přišli k sousednímu objektu, kde narazili na 35letého muže sedícího na schodech s otevřeným notebookem. „Toho se rozhodli zkontrolovat, a to včetně podrážek jeho bot, které odpovídaly stopám ve sněhu,“ popsala policejní mluvčí.

Jak se záhy ukázalo, věci, co měl u sebe, kromě notebooku i toner do tiskárny a balík kancelářských papírů, pocházely z blízké budovy, kam se nedlouho předtím vloupal.

Policisté muže zadrželi a zjistili, že už má na svědomí dvě krádeže, když se před koncem loňského roku vloupal do autoservisu a už v novém roce vydrancoval zásobník na mince před veřejnými toaletami. Celkem způsobil škodu zhruba šedesát tisíc korun.

„Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Muž se k vytýkaným jednáním doznal,“ zakončila mluvčí Kubzová s tím, že pachateli hrozí až tříleté vězení.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.