Celnci Svtlana avodov, Zdenk Minak a Frantiek Podeva vinu od odmtaj. Stejn jako Bezinovi, jen je v tomto ppadu tak obalovan, jim hroz a 16 let vzen.

tyi hodiny trvajc vpov lihovho bosse, kter si v rmci lihov kauzy odpykv tinctilet trest za daov podvody, hovoila v jejich prospch. Otzkou ovem je, do jak mry bude pro soud vrohodn.

Bezina mluvil o tom, e Vrchn sttn zastupitelstv v Olomouci ovlivovalo svdky, aby vypovdali v neprospch jeho i celnk. A za to mli jako odmnu dostat ni tresty, nebo podmnn proputn.

dm za situace, kdy tito svdci mysln lhali s clem zpsobit mn a dalm jmu spovajc v mnohaletch trestech, aby na to soud reagoval a nenechal to bt. Pokud se uke, e lhali, dm, aby podal trestn oznmen a udlal tomu ptr, apeloval Bezina. Zrove vyzval soudce i k tomu, aby napsal ministrovi spravedlnosti.

Soudce dal po skonen jeho ei slovo sttnmu zstupci Radimu Obstovi. Mu soud ubezpeit, e sttn zstupci dn svdky neovlivovali, sdlil Obst. Vce to nechtl komentovat ani po skonen hlavnho len s tm, e se k tomu ble vyjd v zvren ei.

Bezina obvioval alobce z toho, e mli manipulovat s Lubomrem Kalem, kter bval jeho spolupracovnkem v dob, kdy okrdali stt. Kal byl odsouzen v hlavnm procesu. Ovlivnn byl podle lihovho bosse i dal odsouzen Pavel aniga, kter dil pololegln Likrku Drak ve Chvalov. Stejn ml podle nj kiv vypovdat Ji Klanica, kter byl Bezinovm spoluvznm.

Pkn hnus, ulevil si obvinn celnk

Kal zpotku neml o ppadu cenk nic vdt, pak ale podle Beziny zmnil pstup. Ml vypovdat o tom, e Bezina plat avodov bydlen, o Podevovi, e pro nho pracuje, a o Minakovi, e je to dobr celnk. Toto oznaen se tkalo jen tch, co li lihovmu bossovi na ruku.

Zmn Kalovy vpovdi podle Beziny pedchzela nvtva sttnho zstupce ve vzen. Podobn to podle nho bylo i u anigy a Klanici. aniga ml lht a kiv vypovdat o dn v Likrce Drak, dostat za to ml zaplaceno nim trestem, tvrdil Bezina.

Jestli se proke pravda, jakou pan obalovan naznail, je to hnus, protoe tm trpme, okomentovala jeho vpov avodov. Je to pro m ok, pkn hnus, poznamenal Minak.

Celnci mli podle obaloby vychzet Bezinovi vstc natolik, e mu za platu kali o chystanch kontrolch, sdlovali informace o konkurenci, trestnch sthnch nebo vyzrazovali poznvac znaky sledovacch voz celn sprvy.

Hlavn len bude pokraovat ve stedu, kdy by se soud ml zabvat listinnmi dkazy.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.