Tragick konflikt se odehrl loni v ervenci ped hernou na Americk td v centru Plzn. Ped nejmn sedmi osobami pistoupil k pokozenmu Romanovi S. a po pedchoz rozepi ho zaal odstrkovat rukama od sebe. Pak ho dvakrt siln udeil pst do oblieje. U pokozenho dolo k prudkmu zklonu hlavy a nekontrolovanmu pdu. Pi tom se udeil o ze domu a zstal leet na chodnku, popsal v rozsudku soudce Jan Hosta.

Tce zrannho tiaticetiletho cizince zchrani pevezli do nemocnice, dva tdny se ho snaili zachrnit na neurochirurgickm oddlen. Mu ale zemel.

Hlav nezapral, e Ukrajince dvakrt pratil pst. Tvrdil ale, e po jeho ranch cizinec zstal stt. To, e jsem ho dvakrt pratil, to je pravda. Toho lituju. Pak ho udeil mj bratr Petr. Ten mu poodeel dozadu, njak se otoil, spadl a pratil se o sokl, popisoval obalovan ped soudem.

Kdy se u soudu pehrval zznam z bezpenostn kamery, kter sledovala i chodnk ped hernou, na zznamu bylo vidt, e mu po dvou ranch rovnou pad k zemi. To nen mon, pane soudce, reagoval souzen.

V potcch vyetovn nkte svdci policistm tvrdili, e Ukrajinec padl po deru od bratra souzenho, kter zemel zatkem letonho roku. Podle soudc tuhle verzi zznam z bezpenostn kamery vyvrac. Bratr obalovanho se nad lecm jen sklonil, dn der nensledoval, vysvtlil soudce.

Souzen mu piznal, e se s Ukrajincem ten den nevidl poprv. Rno ho podle jeho piznn s bratrem okradli o mobil a etzek. V zastavrn jim za to dali 10 tisc korun, s bratrem se o n rozdlili. Veer pak Ukrajinec ped hernou bratra obalovanho poznal. Zaal se s nm hdat a chtl sv vci zpt. Pak se do konfliktu vloil obalovan. Z msta inu zmizel ped pjezdem policist.

Ukrajinec Roman S. v esk republice pracoval nkolik let, po vypuknut vlky sem za nm pijeli rodie. Ti se po ztrt jedinho syna nemaj na Ukrajinu kam vrtit, podle zmocnnkyn jejich dm u neexistuje. Soud Hlavovi navc nadil, aby rodim vyplatil za synovu smrt bezmla dva miliony korun jako nemajetkovou jmu.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.