K tragick udlosti dolo v nedli okolo pt hodiny odpoledne na lesn cest v lokalit tzv. Velk verandy. Co pesn se na okruhu stalo, v tuto chvli nen jasn. Cyklista vak neml anci na peit. Na mst zasahovaly dv posdky Zdravotnick zchrann sluby Pardubickho kraje. Mu ml zrann nesluiteln se ivotem, uvedla mluv pardubick zchranky Alena Kisiala.

Jak si zpravodajsk server iDNES.cz mohl na mst ovit, tlo cyklisty bylo nalezeno u jedn z pekek na trase. Jen pr metr od hlinnho skoknku se vedle sprejem vyznaen polohy tla jet v pondl nachzely zbytky rozttn cyklistick pilby. U jednoho ze strom u na pamtku zemelho nkdo poloil kvtinu.

Policie vzhledem k tomu, e hled svdky, nechce upesovat vyetovac verze nehody. Orlickostet kriminalist nyn vyetuj, co se na mst stalo a proto dme svdky, kte uvedenm mstem projdli a mohli by mt informace dleit pro objasnn nehodovho dje a pdu cyklisty, aby nm zavolali na linku 158, uvedla policejn mluv Markta Janovsk.

Cyklistick trasa pro horsk kola zvan Koenovka nen v lesch u Chocn pro dn zatenky, jak mimo jin nzev i ern oznaen tinctikilometrov stezky s tsetmetrovm pevenm napovd.

Trasa je nron, msty se na kole ned ani sjet, ale zrovna v tomto seku to nijak hrozn nen. Jsou tam daleko nronj seky, ekl mu, kter lokalitu velice dobe zn. S osmi trail pro horsk kola je pro zjemce na vlastn nebezpe.

Trasu plnou prudkch vjezd a technickch sjezd v tkm ternu o vkendu sten koproval i extrmn zvod tlennch tm i jednotlivc kombinujc bh, horsk kola a jzdu na kajaku po Tich Orlici.

Mapy poskytuje © SHOCart a pispvatel OpenStreetMap. Spolenost SHOCart je tradin vydavatel turistickch a cykloturistickch map a atlas. Vce na www.shocart.cz

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.