Když měli v pondělí chrudimští zastupitelé rozhodnout, že město od mateřské školy přijme 470 tisíc korun jako spoluúčast na vylepšení prostředí pro děti, na poslední chvíli muselo vedení radnice tento bod z programu stáhnout.

Ukázalo se, že peníze v investičním fondu školky už nejsou. „Z účtu zmizely peníze, v tuto chvíli to šetří kriminální policie, Školka ty peníze už nemá, takže nebylo kde brát,“ oznámil zastupitelům starosta Chrudimi František Pilný.

„Všechno je v šetření, starosta o tom informoval, více se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedla ředitelka mateřské školy Radka Melicherová.

Z účtu školky zmizel jeden milion a 80 tisíc korun. Jde o veškeré prostředky, která měla mateřská škola k dispozici. Podle starosty Pilného se účetní zavázala, že chybějící peníze zaplatí.

„Podle tvrzení účetní jí soukromý mobilní telefon napadl vir a peníze odeslal včetně toho, že zvýšil limity. Je podáno trestní oznámení, v tuto chvíli to šetří kriminální policie,“ řekl Pilný.

Ta se případem zabývá od minulého týdne. Nikoho zatím neobvinila. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu,“ řekla policejní mluvčí Dita Holečková.

Mateřská škola si dávala na účet peníze na chystanou investici zahrnující nové cesty u hřiště na školní zahradě. Teď je nemá.

Město se ale rozhodlo, že vylepšení školní zahrady uhradí ze svého rozpočtu. Protože se školka ocitla bez peněz, poslala jí radnice 390 tisíc korun na další čtvrtletí.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.