Nedoshne na kohoutek, nevid na stl nebo na kuchyskou linku, police v rovni o dosplka je nedostupn lkadlo. Kdyby tak existovalo nco, co vaemu malmu objeviteli pome doshnout tam, kam potebuje. Zkoumat, co ho bav a navc v bezpe a s naprostou stabilitou.

U jste slyeli o uic vi?

Tato multifunkn pomcka m svj pvod v konceptu Montessori pedagogiky, kter zdrazuje dleitost samostatnho uen a aktivnho zapojen dtte do vlastnho vzdlvn.

Uic v zpravidla tvo schdky a vyven platforma ke stn, kterou rmuje bezpenostn ohrdka. Dtti tak propjuje vku nezbytnou napklad pi aktivitch u stolu nebo v kuchyni. Dv mu pocit, e je plnohodnotnou soust rodinnho tmu, a poskytuje monost snadno a bezpen doshnout na vci, kter potebuje a to i v ppad, e mu je za normlnch okolnost pekkou mal vzrst. Tento pocit nezvislosti podporuje rozvoj sebevdom, co se promt do veobecn spokojenosti i naden pro uen novch dovednost.

V je velkm pomocnkem tak pro rodie. Jen si vzpomete na vechny ty momenty, kdy k vm dtko vztahovalo ruky, abyste jej vzali do nrue a alespo pocitov zapojili do ppravy veee, klidu nebo jin organizace. Dky uic vi m vae dt bezpen a vyven prostor, kter je navren speciln pro nj tak, aby byl pohodln a podporoval sprvnou ergonomii. Mete tak spolen tvoit, malovat, vystihovat, ale tak vait, istit si zuby nebo teba trhat jablka na zahrad. Pedstavivosti se meze nekladou a na uic v je vdycky spoleh.

Jak vybrat tu nejlep

Ped nkupem myslete pedevm na bezpenost a pohodl, pozornost si vak zaslou i praktinost a design. Uic v by mla bt v prvn ad stabiln a spolehliv navren tak, aby zamezila ppadnmu pevrcen nebo nehodm. Dbejte na kvalitu pouitch materil – ty by mly bt bezpen, snadno omyvateln a bez ostrch roh. Dleit je tak variabilita, tedy monost pizpsoben ve dtti a jeho vce a potebm.

Trefou do ernho je napklad idlika Lemo od Cybex, kterou me vae dt pouvat hned od narozen a pomoc praktickch doplk ji mnit podle aktuln situace. U obda nabdne pohodln sezen s jdelnm tcem, o chvilku pozdji u ji pomoc setu Lemo Learning Tower lusknutm prst pemnte v praktickou a stylovou uic v. Kdy u jsme u stylu, ani ten byste nemli pi vbru podceovat. Lemo roste spolen s dtmi od narozen a do dosplosti a designi proto vsadili na nadasov minimalistick design, dky ktermu Lemo dokonale zapadne do kad modern domcnosti.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.