Dnes je ostrov dky tyhvzdikovmu resortu, tedy vetn bungalov a klubovny s restaurac, na prodej, a to za padest milion dolar. Nemovitost lze provozovat komern nebo si ji ponechat jako rodinn komplex.

Resort na ostrov nabz 26 bungalov a typodlan klubovnu s restaurac.

Samuel Bellamy pezdvan Back Sam Bellamy by se asi divil, co z jeho ostrova vzniklo. Bhem sv, by velmi krtk pirtsk kariry, zajal padest ti lod, vetn anglick otroksk lodi Whydah Gally, kterou pak pouval jako svou vlajkovou lo. Mla nosnost 300 tun a dlku 31 metr s 18 dly (Bellamy pidal dalch deset) a rychlost a 13 uzl (24 km/h).

Jeho vlda skonila, kdy v roce 1717 boue pevrhla jeho lod. Bellamy utonul, stejn jako vtina jeho posdky. Trosky Whydah Gally byly objeveny v roce 1982, objev byl oficiln oznmen o dva roky pozdji. Nlez pinesl vce ne 200 000 artefakt, vetn dl naplnnch zlatem a drahmi kameny. lo o prvn oven vrak pirtsk lodi, kter byl kdy v Severn Americe objeven.

Ostrov jako drahokam

Blacks Island je drahokam o rozloze vce ne 28 tisc metr tverench u pobe Florida Panhandle. Ostrov s blm pskem je dostupn pouze lod, hydroplnem nebo helikoptrou, le asi deset minut od pevniny a nabz velkolep karibsk dobrodrustv, ani byste museli opustit Spojen stty.

Bungalovy jsou stylov zazen, nedvno proly rekonstrukc.

Stoj zde 26 zazench bungalov, jednopodlanch i dvoupodlanch, o velikost 122 nebo 142 m2. Kad jednotka zahrnuje dv lonice, v podkrov je dal lonice, dv koupelny, prostornou kuchy s ostrvkem a pikovmi spotebii, obvac pokoj, jdeln kout, prdelnu a balkon, zatmco dvoupatrov bungalovy maj jet jednu koupelnu.

Nedvno zrekonstruovan bungalovy se mohou pochlubit klasickm vzhledem se svtlmi devnmi stnami a edmi kamennmi podlahami. Kulat pdorys nabz 360stupov vhled na ostrov od vchodu do zpadu slunce.

Krom bungalov je soust resortu typatrov luxusn klubovna, domek s barem, hit na plov volejbal a bazn o rozmrech 125 m. Ostrov je uprosted moskho st s jiskiv istou vodou a nabz spoustu pleitosti k pozorovn ptk a lovu kachen, jzd na kajaku i vodnm sktru, paddleboarding i relaxaci na pli.

Soukrom ostrovy jsou dnes mezi celebritami a svtovou elitou velkou mdou. k se, e Beyonce a Jay Z vlastn dva soukrom ostrovy na Florid, piem Leonardo DiCaprio, Eddie Murphy, David Copperfield a Mel Gibson jsou majiteli soukromch ostrov mimo zem USA.

Pirtsk princ

Black Sam Bellamy se narodil v roce 1689 v anglickm Devonu a plavil se s Royal Navy, ne se pipojil k posdce lovc poklad, kte se pustili na pirtskou cestu, kdy jejich mise najt vrak panlsk lodi naplnn zlatem selhala.

Na ostrov nechyb ani bazn o rozmrech 125 m.

Bellamy zpotku slouil pod kapitnem Benjaminem Hornigoldem a jeho prvnm dstojnkem Edwardem Teachem, pozdji znmm jako ernovous. Kdy byla posdka frustrovan Hornigoldovm odmtnutm zatoit na anglick lod, nmonci se vzbouili a zvolili Bellamyho za kapitna. Byl velkorys k tm, kter pepadl a miloval svou posdku, kter si kala Mui Robina Hooda.

Tento Mosk Robin Hood nebo Pirtsk princ vytvoil i osobit styl v oblkn, preferoval dlouh ern kabty a vzdal se tehdy mdn pudrovan paruky pro tmav culk svzan ernou satnovou mal. Jeho oblbenmi zbranmi byly tyi soubojov pistole, kter nosil za erpou.

Sb

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.