Crystal Beat 2 kombinuje dynamick, barevn svteln scny s 3D zvukovm systmem. Ale hlavn jde o uniktn projekt eskch skl a designr. Pro vrobu se musely utavit piblin dv tuny skloviny. Nejvt kostky (Crystal Pixel size L) bylo teba chladit chladit v pecch minimln 40 hodin, jejich hmotnost vha je devt kilogram a jsou run foukan do formy, tento tvar pi takov vze je u na hran proveditelnosti.

Kad zaven kilov komponent ve tvaru kostky pedstavuje jeden pixel a me zit samostatn, nebo jako soust vtho celku

Dky spojen motivu pixelu, funky barev a ran hern grafiky se Crystal Beat 2 stala oslavou vracejcch se kulturnch trend pedchozch generac. Preciosa Lighting zrove touto instalac pedstavila nov designov koncept osvtlen z portfolia Signature Designs Crystal Pixels.

Pixel jako zkladn stavebn jednotka obrazu

Instalace Crystal Beat 2, kterou navrhli kreativn editel Preciosa Lighting Michael Vasku a Andreas Klug pro leton dubnov milnsk tden designu, se skld z dmysln uspodanch, run vyrobench kilovch kostek.

Kad reprezentuje jeden pixel jako zkladn stavebn jednotku obrazu a spolen vytv celou dynamickou svtelnou kompozici inspirovanou hern grafikou a stylem pixel art. Propojen 3D zvukovho systmu a barevnch svtelnch efekt pedstavuje nezapomenuteln smyslov zitek. Doslova hudbu pro oi.

Instalace Crystal Beat 2 v slech:

400 Poet zavench kilovch komponent pixel
13 13 13 cm Velikost jednoho komponentu
2 000 Individuln programovatelnch LED ip s 5 smrovm osvtlenm
2 km Dlka vodivho lanka
950 cm Dlka instalace
425 cm Vka instalace
742 cm ka instalace
1 200 kg Celkov hmotnost kilu
1 600 kg Hmotnost cel instalace

Celkem se instalace skldala ze 400 zavench komponent neboli pixel. Ty obsahovaly 2 000 individuln programovatelnch LED ip s 5smrovm osvtlenm a reaguj na rytmus hudby v zivch odstnech RGBW LED. lo tak o prvn barevnou svtelnou instalaci Preciosa Lighting prezentovanou na milnskm design weeku.

Crystal Beat 2 je reakc na promnu kultury kolem ns. Vichni hledme do budoucnosti, ale zrove se rdi vracme do minulosti pln nostalgie, krsnch vzpomnek a zitk, abychom si pipomnli oblben vci, kter jsou dnes u retro. Prostednictvm oslnivho svtelnho a hudebnho projevu vs kad zaven Crystal Pixel zve na cestu zpt v ase a souasn pracuje s vaimi aktulnmi smyslovmi proitky, k Michael Vasku, jeden z dua kreativnch editel Preciosa Lighting.

Scny d hern software

Svteln scny byly vytvoen s pomoc nstroje pro tvorbu 3D grafiky pro videohry Unreal Engine. Dky tomuto real-time 3D nstroji, kter se vyuv pi tvorb nejlepch videoher souasnosti, tak rozzil instalaci, kter erpala inspiraci v grafice prvnch hernch svt.

Dky spojen motivu pixelu, funky barev a ran hern grafiky je Crystal Beat 2 oslavou vracejcch se kulturnch trend pedchozch generac.

Dky vyuit MDW (multidirectional lighting) technologie se kad pixel v instalaci mohl rozzit jinou barvou na kad ze svch stran, co znamen, e kilov kostka me zit pti rznmi barvami. Umonil tak vytvet jedinen svteln efekty a iluze, kter se mnily podle pohledu prochzejcho nvtvnka. Spolen s promylenou kompozic a perspektivou poskytly nvtvnkm monost zcela ponoit se do trojrozmrnho svta, ve kterm svtlo a stn vytvej dynamick, pulzujc obrazce.

Dynamika instalace byla jet umocnna jejm propojenm s hudebnm doprovodem. Playlist sestavoval znm zvukov designr Juraj Mravec, kter s Preciosa Lighting spolupracuje dlouhodob. Cel instalace pekroila tradin hranice mezi hravost a umleckm vyjdenm, nabdla nvtvnkm nejen pasivn pozorovn, ale pmo je zvala k proitku, kter byl kadou chvli jin.

Jednotliv kostky = pixely lze individuln naprogramovat pro een ambientnho nebo funknho osvtlen.

Kdy nvtvnk vstoupil do na milnsk expozice v Zona Tortona, ekal ho prostor, kter stimuloval jeho smysly, a zrove nik z ruchu a shonu msta. Svteln instalace Crystal Beat 2 byla zasazen do tmavho interiru a nvtvnka zcela pohltila, vyvolvala pocit nekonena a probouzela v nm vzpomnky na prvn setkn s digitlnm svtem, dodv druh z dua kreativnch editel Andreas Klug.

Kad zaven kilov komponent ve tvaru kostky pedstavuje jeden pixel a me zit samostatn, nebo jako soust vtho celku, kdy kostku po kostce vytvme celou svtelnou kompozici, stejn jako se v Pixel Art vytv obraz. Pixely lze individuln naprogramovat pro een ambientnho nebo funknho osvtlen.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.