On nen dn vrah, ekla v emotivnm projevu u soudu o Pokutovi chlapcova matka. Podle sttn zstupkyn mu napadl noem otce dtte, kter ml v tu chvli syna v nru. Za pokus o vradu, usmrcen z nedbalosti a nebezpen vyhroovn mu hroz a 20 let vzen. Obalovan vinu odmt.

ena vylila komplikovan vztah s italskm otcem dtte. Furt byly problmy, uvedla s tm, e otec dtte byl vbun, choval se nsiln. Ped pjezdem mue z Itlie se ena s dtmi odsthovala z mosteckho bytu, chtla dl t s Pokutou. Pro syna si otec piel. Se svmi dalmi dvma dtmi ena la kolem jedn ze zkladnch kol, tam potkala Pokutu i italskho otce se synem.

Do konfliktu mezi matkou a otcem se pvodn nechtl Pokuta mchat, ekla u soudu ena. Mal syn na ni volal, otec kiel, nsledn Ital zaal honit Pokutu s klem, kter vytrhl u plotu. Pak se vrtil k en a chytil ji za krk. Michal pak odbhl pry, njakou dobu tam nebyl, uvedla ena.

Nsledn popsala, jak s n Ital hodil na zem. Kdy se vrtil Pokuta, vzal otec svho syna do nrue a opt i kl. Chtla jsem mu vzt alespo ten kl, byl pipraven Michala pratit, odstril m, pak se to stalo, kdy jsem byla na zemi, uvedla s tm, e samotn bodnut nevidla.

Pokuta, kter byl pod vlivem pervitinu a marihuany, ekl, e dt miloval a nikdy by mu neublil. Stejn se vyjdila i matka dtte. Vztah mezi otcem a synem oznaila za patn. Otravoval ns, ohrooval ns, navel se do ns, dlal nm ostudu, ekla o otci syna u soudu ena, kter nepoadovala dn odkodnn, nklonnost k Pokutovi vyjdila i pi vpovdi.

Obalovan podle znalc netrp dnou duevn chorobou, m smenou poruchu osobnosti se sklonem k zvislostnmu chovn. Jeho jednn v dan den oznaili za afektivn zkratkovou reakci ve vyhrocenm situanm konfliktu ve chvli, kdy byl pod vlivem drog. Intoxikace v dob inu nebyla podle znalc tak zsadn, aby jednn ovlivnila. Drogy sehrly roli urychlujcho momentu chovn.

Obalovan nebral ohled na dt, vyhrooval zabitm, po nvratu pokraoval se zbran v ruce, uvedl znalec. Ped nvratem na msto ml Pokuta podle znalce as ve si promyslet, svho inu poslze litoval. Tady se bavme o upmn ltosti, uvedl znalec.

Resocializaci Pokuty znalec oznail za problematickou s ohledem na poruchovou strukturu osobnosti, nsiln chovn v minulosti a in spchal v dob podmnenho odsouzen. Nesouhlasm s posudky z psychologie a psychiatrie, ekl Pokuta. Dodal, e se na msto vrtil, protoe Ital napadl enu i jeho.

Pokuta tehdy malho chlapce noem zashl do krku. Znalkyn z oboru soudnho lkastv uvedla, e hlubok rna zasahovala a k ptei, epel se zastavila o kost mezi pte a lebkou dtte, peruena byla tepna a la. Chlapec krvcel, pinou smrti byl otok mozku, dt zemelo na mst.

Hlavn len bude pokraovat v dubnu. Vyslechnut bude otec dtte.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.