„Zasahujeme s ZZS a PČR v centru Liberce pod vlakovým nádražím, kde byla nahlášena událost, při které došlo k požáru v jedné z hospod. Hasiči požár dvěma proudy velmi rychle lokalizovali,“ uvedli hasiči Libereckého kraje na síti X.

„Z objektu bylo před příjezdem JPO samoevakuováno několik desítek osob, po příjezdu na místo události hasiči provedli průzkum místa zásahu a z objektu zachránili dvě osoby,“ dodali.

„Bylo zraněných patnáct osob. Třicet osob jsme evakuovali,“ upřesnila mluvčí hasičů Jaroslava Benešová. „Místo momentálně zajišťujeme a ve věci probíhá vyšetřování celé události.“

Krátce před půl dvanácté velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru.

„Do herny prý přišel nějaký chlap, pohádal se s barmanem a on řekl: Všichni tady chcípnete. Pak odešel, ale za chvíli se vrátil, přinesl zapálený kanystr a hodil ho dovnitř. Všichni jsou popálení,“ řekla pro iDNES.cz žena, která měla v herně v inkriminovanou chvíli manžela.

Policisté na dotaz iDNES.cz zatím nechtěli událost ani její vyšetřování komentovat.

„Hasiči, záchranáři a policie u vlakového nádraží v Liberci. V jedné z tamních hospod došlo k požáru, na místě čtrnáct zraněných osob. Hasiči naštěstí požár rychle lokalizovali. Probíhá vyšetřování celé události. Díky všem jednotkám za rychlý a profesionální zásah. Snad budou všichni zranění v pořádku,“ napsal na Facebooku hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.