Matka dítěti podle obžaloby v opilosti sprostě nadávala a fackovala ho a nakonec s kočárkem úmyslně vjela před jedoucí vůz. Neštěstí zabránil šofér, který duchapřítomně strhl řízení.

Událost se stala 13. srpna 2022 v Prostějově. Kateřina K. tehdy podle spisu nejprve odjela s partnerem a dvěma nejmladšími syny na návštěvu, kde pili víno. V pití alkoholu pokračovala v různých hospodách nejprve s přítelem a později i sama.

U stánku s občerstvením začala synovi sprostě nadávat a fackovat ho. „Pamatuju si jen, že jsem pak byla na silnici, kde bylo hodně lidí a policisté,“ uvedla žena, která si kvůli opilosti všechno nepamatuje. Za pokus o těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a ohrožování výchovy dítěte jí hrozí až deset let vězení.

U soudu už vypovídali svědci incidentu, podle nichž stála obžalovaná na kraji silnice, pak vjela s kočárkem do silnice a zastavila se asi v polovině.

„Jeli jsme v autě a najednou jsem viděla, jak žena strhla sportovní kočárek i s chlapečkem do silnice,“ vylíčila první spolujezdkyně řidiče, který hrozící srážce zabránil, když začal brzdit a strhl řízení.

Opilá matka nechala kočárek na silnici a chtěla odejít. „Pak tvrdila, že to dítě unesla. Dokonce řekla, že ho unesla mně,“ popsala druhá svědkyně s tím, že chlapec plakal, a volal na obžalovanou „máma“. Syna se ujala sociální pracovnice a v současnosti žije se svým otcem.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.