„Kaiserova srdcovka. Oldřich Kaiser s těžkým srdcem prodává chalupu z roku 1780, kterou přeměnil vlastními silami do dnešní podoby. Na této chalupě relaxoval a hledal inspiraci ke své práci a ve které společně s Jiřím Lábusem vytvořili legendární scénky (Kubrt, Luďo, to je naprosto normální a další),“ stojí v inzerátu realitní kanceláře.

Oldřich Kaiser nemovitost zdědil v roce 2002 a v roce 2007 se díky darovací smlouvě stal majitelem celého domu i pozemku.

Chalupa Oldřicha Kaisera je na prodej. (březen 2024)

Chalupa stojí v Libereckém kraji, má čtyři místnosti a nový majitel ji může hned užívat. Herec roubenku zrekonstruoval v roce 2016, kdy se udělala kompletně nová střecha včetně krovů, podkrovních místností a přístupového schodiště, nová podlaha v dolních místnostech a také rozvody. K chalupě patří dva sklípky i garáž.

Podle magazínu Rytmus života modrá barva, kterou herec při rekonstrukci spárování použil, se nezamlouvala památkářům. Kaiser měl štěstí, že jeho chalupa nespadá do památkové oblasti, a tudíž se na ni nevztahuje ani památková ochrana. Kdyby pod památkovou ochranu spadala, čekala by ho nejspíš pokuta.

„Pokud by ta modrá nebyla v takovém odstínu, tak se normálně využívala. Říká se tomu šmolka a je to spíše taková bleděmodrá. Na portály nebo ostění okolo oken se mohl použít odstín, ale tento modrý se opravdu nepovedl,“ cituje magazín odborníka z Národního památkového ústavu v Liberci Petra Freiwilliga.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.