Kdy se en len nejbohat rodiny v zemi, vznamn host a okzalost jist nejsou nim neobvyklm. Ne na kad svatebn party vak mezi pozvanmi figuruj obchodn titni, hvzdy Bollywoodu i svtovho showbyznysu.

Pedsvatebn oslavy syna nejbohatho mue Indie (Gudart, 2. bezna 2024).

Anant Ambani (28), syn Mukeshe Ambaniho a jeho dlouholet partnerka Radhika Merchantov (29), dcera prmyslnka Virena Merchanta, se budou brt v ervenci. Pedsvatebn oslavy vak zahjili snoubenci u v polovin tohoto tdne velkm spoleenskm obdem, kdy Ambaniho rodina hostila vybranmi lahdkami pes 51 tisc lid z okolnch vesnic.

Hlavn udlost zaala v ptek veer. Mezi hosty, kte dorazili na tdenn verek, jsou napklad Bill Gates a Mark Zuckerberg. Pozvan byli tak souasn i bval premii Kanady, vdska a Kataru, krl a krlovna Bhtnu a hvzdy Bollywoodu jako jsou herci Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan a Madhuri Dixitov.

Vichni host maj k dispozici asistenty, kte pro n udlaj prvn i posledn. Vyehl jim, pomohou je nalit a uesat, i seenou cokoliv, co si zamanou. Ambaniovi si na akci objednali tak eny, kter na mst run tkaj tradin tky jako dary pro hosty a jako poctu indickmu ddictv. Sto fkucha se svmi tmy pipravuje ty nejluxusnj pokrmy svta, host si uvaj vbr z piblin 500 rznch druh jdel.

Program jednotlivch dn i tmata oslav a dress code stanovila pozvnka. Prvn den to byla Noc v Everlandu, druh pak Jzda divoinou. Na posledn den je hostm doporuovno zvolit pohodlnou obuv, protoe se osobn seznm s projektem na zchranu, rehabilitaci a ochranu zvat, kter je oblbenou charitativn aktivitou enicha. Host, obleen v tradinch indickch atech, budou tak svdky pedsvatebn ceremonie budouc nevsty a enicha v chrmu.

Pedsvatebn oslavy syna nejbohatho mue Indie byly opravdu velkolep. Drony vykouzlily na obloze nejrznj tmatick obrazce (Indie, Gudart, 2. bezna 2024).

Okzal verek a Ambaniho bohatstv oste kontrastuje s tm, e tetina z vce ne miliardy nejchudch lid na svt ije prv v Indii. Zem zaila ekonomick rst, ale podle daj Svtov banky ije pod oficiln hranic chudoby, tedy s pjmem pod dva dolary na den, a osmdest procent indick populace.

Petrochemick magnt Ambani je synem bvalho obchodnka, jen vybudoval mocnou obchodn spolenost Reliance Industries (RIL), nejhodnotnj indickou firmu. Spolenost vydlv pedevm na rop a mimo jin vlastn nejvt svtovou rafinerii. V roce 2016 spustil multioborov konglomert vlastn mobiln s Jio. Miliony zkaznk zlkala nabdka bezplatnch domcch hovor a vrazn levnch dat a smartphon.

Mark Zuckerberg s manelkou Priscillou

Bill Gates a Paula Hurdov

Bhem lockdownu zpsobenho pandemi covidu-19 vydlal Ambani vce ne 20 miliard dolar prodejem tetiny st Jio ad investor vetn Facebooku a Googlu. Magazn Forbes odhadl v roce 2022 hodnotu podnikatelova majetku na vce ne 90 miliard dolar.

V roce 2010 nechal nejbohat Ind poprv nahldnout do svho domu, kter je povaovn za nejdra na svt. Budova se jmenuje Antilia podle bjnho ostrova v Atlantiku a stoj v luxusn ulici Altamont Road v Bombaji. V dom se 27 patry nechyb tanen sl, lzn, apartm pro hosty, vcepatrov gar a zdob ho mnoho terasovitch zahrad.

Ambani miluje vstednost a luxus, ale mysl i na sv blzk. Manelce Nit, se kterou m ti dti, napklad daroval k 44. narozeninm Airbus ve speciln prav za 60 milion dolar.

VIDEO: Dm Ambaniho rodiny v Bombaji m 27 pater:

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.