Aktualizace: 29.04.2024 04:53

Gaza – Izraelské bombardování tří domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo mnohé další, informovali podle agentury Reuters místní zdravotníci. Palestinské zdroje hlásily také vzdušné údery na dva domy ve městě Gaza na severu Pásma, po nichž zůstalo několik mrtvých a zraněných.

Reuters ve své zprávě žádné podrobnosti o zabitých neuvedl. Podle televize Al-Džazíra palestinská média hlásila, že mezi mrtvými byly ženy a děti. Izraelská armáda se k incidentům ihned nevyjádřila.

Podle palestinské agentury Wafa zemřelo při náletech v Rafáhu a ve městě Gaza nejméně 22 lidí. Al-Džazíra na svém webu sdílela video, které podle ní ukazuje evakuaci zraněného muže z jednoho ze zasažených domů v Rafáhu. Na místě zemřeli čtyři lidé včetně dvou žen a dítěte, uvedla.

Izrael napříč Gazou pokračuje v tažení proti teroristickému hnutí Hamás a dalším palestinským ozbrojencům, které začalo po útoku Hamásu na izraelské území ze 7. října. Údery v Rafáhu přichází na pozadí sílících obav z rozsáhlejší izraelské operace v tomto městě, které Izrael označuje za poslední baštu Hamásu a které se po vypuknutí války stalo útočištěm statisíců uprchlíků ze severnějších částí Gazy.

Podle místních úřadů izraelská armáda každý den zabíjí desítky Palestinců a od počátku války jich zabila přes 34.000. Tato bilance nerozlišuje mezi civilisty a ozbrojenci. Izrael tvrdí, že od začátku své ofenzivy zabil nejméně 10.000 členů hnutí Hamás.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.