Aktualizace: 14.05.2024 17:18

Kyjev – Nejméně 17 zraněných si dnes vyžádal ruský vzdušný útok na Charkov, uvedl šéf oblastní správy Oleh Syněhubov na sociální síti. Starosta druhého největšího ukrajinského města Ihor Terechov dříve oznámil devět zraněných poté, co Rusové zasáhli výškovou budovu s mnoha byty v centru Charkova.

„Zásah utrpělo desáté podlaží bytového domu. Požár nevypukl,“ napsal starosta s tím, že záchranáři nyní prohledávají byt po bytu a hledají možné oběti a raněné. Zasaženy podle něj byly také garáže, z nichž asi deset hoří. Na místě zasahují záchranné složky a dobrovolníci.

Syněhubov později upřesnil, že počet zraněných stoupl na 15, a později dodal, že zraněných je 17. Ve vážném stavu je osmadvacetiletý muž a ve středně vážném stavu osmasedmdesátiletá žena. Mezi zraněnými je i osmiletá dívka a dvanáctiletý chlapec. Nejstarší ze zraněných je muž ve věku 87 let. V nemocnici zůstává šest lidí.

Ještě před náletem ukrajinské síly varovaly, že ruské bombardéry vypustily klouzavé letecké bomby mířící na Charkovskou oblast.

Charkov a okolí jsou dlouhodobě terčem ruských útoků, ale v poslední době bombardování a ostřelování zesílily. Terčem bývají civilní objekty a energetická infrastruktura, poznamenala agentura Reuters.

Ukrajina tvrdí, že v noci zničila 18 dronů, Rusko zase 25 raket

Ukrajina v noci na dnešek zničila všech 18 dronů, kterými na ni útočilo Rusko, uvedlo ukrajinské letectvo. Rusko zase informovalo o 25 raketách, které její protivzdušná obrana zničila nad Belgorodskou oblastí. Píše o tom agentura Reuters.

Drony se podle ukrajinského letectva podařilo zničit nad několika regiony, včetně Kyjeva a frontových oblastí. Rusko podle Ukrajiny zaútočilo také balistickou raketou. Jestli zasáhla svůj cíl, není z vyjádření ukrajinského letectva zřejmé.

Útoky na příhraniční Belgorodskou oblast si podle ruských úřadů vyžádaly jednu zraněnou ženu, kterou zasáhl šrapnel do páteře. Poškozeno bylo přes 20 domů a na několika místech je porušeno elektrické vedení.

Ukrajinské útoky na Belgorodskou oblast podle Reuters v posledních měsících zesílily. O víkendu se v Belgorodu podle tamních úřadů po útoku raketou zhroutila vícepodlažní obytná budova, v níž zemřelo 19 lidí.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.