Zd se, e to o nm vd vichni. Zvl᚝ kdy svou zlibu ped asem barvit popsal ve Vechnoprty Karla pa. V mld si doma vyrobil model idiskho kokpitu, za kter pravideln usedal jako idi. Klidn i na sedm hodin v kuse. A tato zliba ho jet neopustila.

Zrove se nala spousta nadench fanouk, kte ho v n podporuj a kdy mou, zsobuj ho nejrznjmi artefakty. Te mi po besed piel potst rukou jeden pn a pinesl mi svoje jedin a nejvy ocenn, kterho jako autobusk doshl, kdy najel dva a pl milion kilometr bez nehody. Tak toho si hodn vm. Pro nj je to stejn vyznamenn jako pro herce esk lev s americkm Oscarem dohromady, popisuje Vclav Kopta.

Speciln mstnost pro tyto pedmty doma nem, jsou rozesety po celm dom. Myslm, e manelce to u leze na nervy. Zejmna takov ty nepraktick vci, jako jsou volanty, hodiny a dal jsou problmem. Nemu u uchovvat pln vechno, k.

Vclav Kopta a Simona Vrbick, rovn hereka, se vzali v roce 1995.

Redukci ekaj zejmna uniformy, kterch m plnou sk. Nejstar je z roku 195859. Nen hezk ani pohodln, ale je to pro m vzcn relikvie, vysvtluje a piznv, e u si ji prkrt oblkl. e by je nkdo po nm chtl pjit do filmu, se mu nestalo. Podobnch m Barrandov spousty. Nen to zase takov vzcnost jako stedovk kue nebo soust brnn. Tch uniforem bylo hodn. Spousta lid je m jet doma na pd. Souasnch m asi dvanct. Kdy dlal jist dokumentrn poad, v kadm mst, o kterm toil, dostal jednu na pamtku.

Dalm jeho sbratelskm zjmem jsou volanty historickch autobus. Dostal jsem od toho pna jet volant z osobnho auta znaky Audi. Ten se ve sbrce asi neudr, ponvad Audi nen a tak autobusov znaka, ale mm pr skuten uniktnch kousk ze edestch let. Jeden z nich mi opatila Eva Pilarov, toho si vm hodn. Znala nkoho, kdo ten volant vlastnil a propojila ns. Tak ten mm dokonce jako soust interiru. Zdob schodit. Je z autobusu koda 706 RTO, tipoval bych rok 1965. To je dobr ronk, star jako j.

Kdysi zatouil mt rovnou cel autobus, ale dnes u pece jenom uvauje rozumn. Ne, to by se se mnou ena rozvedla. A neml bych ho ani kam dt. Kdyby ho zaparkoval na zahrad, tak by se tam nic jinho nevelo. Ovem vzhledem k tomu, e m vechno mon, vetn tachometr, svtlomet, hodina dalch soust, mohl by si ho u pomalu sestavit, jak sm k. Nejvc ze veho si ale vm tch ocenn a odznak, protoe za nimi vidm tu dinu, roky strven za volantem, dodv.

Seberte sout

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.