Paul Haggis všechna obvinění od začátku odmítal. Zastupitelství tímto krokem v podstatě případ ukončilo.

Rodák z Kanady přijel v červnu 2022 do Itálie na filmový festival Allora Fest v Ostuni. Mladá cizinka později uvedla, že byla dva dny proti své vůli nucena k sexuálnímu poměru s Haggisem a následně musela vyhledat lékařskou péči. Režisér byl kvůli jejímu obvinění držen od 19. června do 4. července 2022 v domácím vězení.

Soud v Lecce později uvedl, že ve výpovědi mladé Britky jsou četné nesrovnalosti a protimluvy. Soud proto zamítl odvolání proti rozhodnutí o propuštění Haggise z domácího vězení.

Paul Haggis, Sean Penn, Roberta Armani a Petra Němcová (Cannes 2012)

Kanadský oscarový režisér už v roce 2017 po propuknutí hnutí MeToo čelil obvinění čtyř žen, které tvrdily, že je sexuálně obtěžoval a znásilnil. Jedna z nich například uvedla, že ji Haggis přinutil k orálnímu sexu a poté ji znásilnil. Další zase prohlásila, že ji sexuálně obtěžoval, ale nakonec se jí podařilo utéct. Haggis tvrdí, že nikoho neznásilnil, na jedno z obvinění reagoval protižalobou.

Režisér napsal scénář k filmu Million Dollar Baby z roku 2004, natočil také film Crash, který v roce 2006 získal Oscara za nejlepší snímek, původní scénář a střih. Je také jedním z autorů scénáře bondovky Quantum of Solace z roku 2008.

VIDEO: Režisér Paul Hagghis byl zadržen v Itálii:

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.