Vypad to, jako by se vrtilo vysln Rdia Jerevan. Za bvalho reimu si lid zlepovali nladu dotazy na tuto fiktivn rozhlasovou stanici. Nov vtvor ruskho auta, kter byl zaregistrovn na patentovm adu, psob jako odpov na otzku, zda je pravda, e v Rusku um vytvoit stejn okliv auta jako na Zpad. Um, a navc jet oklivj.

Patentov obrzky auta psob jako karikatura nkdejch model VAZ-2104 a VAZ-2107, kter znme i z naich silnic za tote. Evidentn se ale m jednat o SUV, kter kvli jeho hranatm tvarm a nkterm detailm mnoz pipodobuj k Tesle Cybertruck. M toti podobn een design disk i ormovn vez kol. Snadno v nm lze vidt i jistou podobnost s Jeepem Grand Wagoneer, kter se vyrbl od edestch a do potku devadestch let. Modern techniku maj evidentn evokovat svtlomety a koncov svtla tohoto rustiklnho SUV jsou v nvrhu podobn jako u Hyundaie Ioniq 5 z pixel, a ilustruj psmena N nebo V.

Podle telegramovho kanlu Avtopotok je autorem patent podnikatel z Kurska Ivan Ivanovi Suhar, kter podal patentovou pihlku loni na podzim, a ta byla schvlena koncem ledna. Na voze pr pracoval vc ne dva roky a investoval do nj vlastn finann prostedky.

Nvrh novho ruskho auta byl dajn pojat jako elektromobil, a na jedn z vizualizac je vidt i situace, kdy m vz pipojen dobjec kabel. Na pdi je ale vidt mka chladie, charakteristick pro vozy se spalovacm motorem. e by se tedy jednalo o typickou ruskou dezinformaci? Podle slov svho tvrce se ale jedn sp o plug-in hybrid. V Rusku toti vtinou na dobjeky nenarazte, ostatn mnohde nemaj ani silnice.

Ve zlatm fondu ohyzd

Hranat tvary jdou do mdy a z hlediska vroby se jedn o nejjednodu een. Rovn plechy se na konci jen trochu ohnou. Tesla Cybetruck, u n se jedn o nutnost, danou pouitm velmi pevn nerezov oceli, toto tma opt opril. A mnoz designi tyto jednoduch tvary miluj.

Na tchto typech autentickch, poctivch, krabicovitch SUV je nco opravdu pknho, k tvrce ob Kie EV9, uznvan automobilov designr Karim Habib. Kdy se dnes podvte na Land Rover Defender, star nebo nov, stle je na nm nco opravdu skvlho.

Krsn zaoblen auta, kter vypadaj vechna stejn, ta ji nikoho moc nezaujmou. Mnoz to tedy zkou prorazit z druh strany. Zmry zaujmout oklivost tu ji byly. Zejmna britsk designr Ken Greenley ten svj dovedl tm k dokonalosti. Skvle se mu to podailo zejmna s velkm MPV Ssangyong Rodius. Ten kraluje ebku nejoklivjch aut jet po dlouhch letech. inili se (a byli spn) i tvrci americkho Pontiacu Aztek, kter tak pat do zlatho fondu automobilovch ohyzd. V Rusku tedy vrni Leninovu heslu uit se, uit se, uit se evidentn jdou sprvnou cestou.

Nov rusk vtvor jde svm pojetm ve stopch starho konceptu elektromobilu od ruskho zbrojaskho gigantu Kalanikov, kter proslavil samopal AK47. Ten se v novm mileniu rozhodl rozit sv portfolio a krom elektrick tkolky Ovum, pipomnajc Renault Twizy, a tykolov prototyp I-UV 4 v roce 2018 piel i s ponkud smvnm konceptem elektromobilu CV-1 na bzi upravenho kombi I 21251, co byl velmi zlehka modernizovan Moskvi 412. K jeho vrob nakonec nedolo a je otzkou, jak skon i nov poin s viz voz VAZ, kter me v leckom vzbuzovat nekontrolovan smch.

Ten me podle odbornk vst a k pdu s nslednm zrannm. Tragickm dsledkem boulivho smchu pak pr me bt i smrt. inky smchu jsou ale vtinou sp liv a autorovi nvrhu novho ruskho auta se nejsp podailo vem, kdo jeho vtvor vidli, prodlouit ivot, nebo smch je pro lidsk zdrav velmi prospn.

Tak se tme na dal nvrhy podan u ruskho patentovho adu!

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.