Nejprve se projedete vlakem sloenm z legendrnch motorovch voz M152.0 a pvsnch voz do depa praskho metra Kaerov, kde pestoupte do historick tvozov sovtsk soupravy Es. Ta vs sveze po prvn zprovoznnm seku trasy C do Holeovic a zpt, k autor magaznu POZOR VLAK Ji Dlabaja.

Velmi atraktivn speciln jzdu uspodali pro fanouky na zatku bezna Dopravn podnik hlavnho msta Prahy a spolenost KC. Veejnost se tak po letech dostala mohla projet po bn nepstupn vlece z eleznin stanice Praha-Kr do depa Kaerov. I jzda historickou soupravou byla zajmav u jenom tm, e se cestujc mohli dvat na stanovit strojvedoucho. Navc tunely byly osvtlen, take cestujc vidli vechna mon zkout.

I druh report se vnuje praskmu metru, by virtulnmu. Grafik Dominik Vojta vm pedstav svoji potaovou hru Back in Service, kter se odehrv na trase A. A divci ukzky ze hry uvid, nebudou snad ani dchat, jak je realistick. Dominik si neuviteln vyhrl s ovldnm, detaily a pedevm grafikou. Nechtl jsem uvit tomu, e nco podobnho vytvoil jeden lovk doma v obvku, k Ji Dlabaja.

Hra je zasazena do druh poloviny 70. let minulho stolet s tm, e historick souprava Es jezd zatm mezi temi stanicemi linky A. Aby hru Dominik Vojta co nejrychleji dokonil, spustil na Startovai sbrku, kde chtl do 7. kvtna vybrat 74 000 K. K dnenmu dni ale u vybral pes pl milionu korun, co znamen, e do roka a do dne se hra s pedbnm pstupem o tech stanicch promn v pln funkn linku A s adou pekvapen.

Z naten 134. dlu magaznu POZOR VLAK, potaov hra Back In Service z prosted praskho metra

Ani ve 134. vydn magaznu POZOR VLAK nechybj pravideln rubriky. V Legendch se autoi zamili na elektrick lokomotivy ady 372 s pezdvkou Bastardi a v ڞasnch nvratech uvidte film z roku 1970 s historickou motorovou dreznou v hlavn roli, Jzda drobnho vozidla na tra a z trati .

Seberte sout

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.