Dalekohled AX Visio mete pouvat jako obyejn dalekohled dvte se skrz a ostte zubatm vlekem na vrchn stran. Sta vak pepnout na reim rozpoznvn ptk nebo zvat a mohou se dt divy. Jakmile mte v zornm poli objekt zjmu, namknete tlatko na pravm objektivu, zve je graficky oznaeno kroukem a jakmile domknete, objev se bhem chvilky v zornm poli jeho jmenn uren.

Kvli rozpoznvn je obraz z optickch len odklonn do snmae, kde je digitalizovn. Tm jednak vznikaj data pro rozpoznvac model, jednak sv vizuln lovky mete vyfotit (13 MPix) nebo podit video (1080p) a nahrt do vestavn 8GB pamti. Z n je mete pomoc aplikace v telefonu nahrt teba na sociln st nebo poslat kamardm.

Grafika je pitom vkldna z displej pmo do obrazu prochzejcho optikou uivatel se nedv na displeje, ale do optickch len objektiv. Zvten je desetinsobn, prmr objektiv 32 mm.

Pmo ve fotoapartu je vestavn zpracovn identifikanch model Bird ID (rozpoznvn ptk), Mammal ID (rozpoznvn savc), Butterfly ID (rozpoznvn motl) a Dragonfly ID (rozpoznvn vek). Chyb snad u jen VW ID (vtip, pokud by nkdo nerozpoznal). Dalekohled me vyuvat i modelu Merlin ID ten je zamen na ptky, mus bt vak instalovan ve sprovanm telefonu.

Dalekohled vyuv procesor NPU (Neural Processing Unit), na kterm rozpoznvn pmo b.

Jen cena nen zrovna lidov. Oekv se, e peshne 120 tisc korun.

Podíl.