Produkty společnosti Meta denně využije 3,19 miliardy uživatelů. Není se tak co divit, že i krátkodobý výpadek nezůstane bez povšimnutí.

Několik zaměstnanců společnosti Meta podle agentury Reuters uvedlo, že když se nemohli přihlásit ke svým interním systémům, přivedlo je to k úvahám, zda nebyli propuštěni.

Jiní uživatelé se zase báli, že byl proveden útok na jich účet, a tak se snažili změnit si heslo, zvláště v případě, kdy měli přihlášení k Facebooku napojeno i na další služby.

Včerejší výpadek trval více než hodinu a vyvolal nejen posměch u konkurence, ale i řadu otázek, z nichž některé zatím zůstávají nezodpovězené.

Tou největší je, co se vůbec stalo. Na tu zatím není konkrétní odpověď. Během výpadku se vyjádřil tiskový mluvčí Mety Andy Stone na konkurenční síti X, ale uvedl stroze jen to, že „došlo k technickému problému, kvůli kterému měli lidé problémy s přístupem k některým našim službám“.

Nejdříve se spekulovalo, že by příčinou mohl být opravdu masivní útok na služby Mety, který měl za cíl je znepřístupnit v době tzv. volebního superúterý, kdy američtí voliči hlasují v 15 státech USA v primárních volbách. Ani to se nepotvrdilo, když pro agenturu AP uvedl mluvčí Národní bezpečnostní rady Bílého domu, že si nejsou vědomi žádných konkrétních škodlivých kybernetických aktivit.

Objevila se i údajná zpráva z oficiální skupiny Engineering at Meta, na níž zástupci společnosti sdílejí některé technické údaje. Ta měla nadpis „Další podrobnosti o dnešním výpadku“. Některá média ji přejala, avšak podle našeho zjištění to byla informace k výpadku starému téměř 14 let.

Na druhou stranu právě od této skupiny se patrně později dozvíme podrobnosti i o tomto výpadku, pokud se o ně budou chtít podělit. Naposledy se to stalo před dvěma lety v roce 2021, kdy kvůli problému s konfigurací na několik hodin vypadl přístup na Facebook, Instagram a WhatsApp.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.