Jedinm velkm vrobcem automobil v Itlii je nyn skupina Stellantis, mezi jej znaky pat Fiat a Alfa Romeo. Firma loni v Itlii vyrobila kolem 750 000 voz, z toho 520 000 osobnch automobil a 230 000 dodvkovch voz.

Mme pozitivn reakce, ekl Urso k jednnm o pchodu dal automobilky do Itlie. Vlda je podle nj ji msce v kontaktu s Teslou a vede rozhovory rovn se temi nskmi automobilkami, jejich zstupci loni navtvili Itlii, aby zhodnotili mon investin pleitosti.

fem Tesly je americk miliard Elon Musk. Ten v prosinci navtvil m, kde promluvil na politickm shromdn, kter zorganizovala strana Brati Itlie (FdI) italsk premirky Giorgie Meloniov.

f evropskch aktivit nskho vrobce elektromobil BYD Michael Shu na autosalonu v enev potvrdil, e m v rmci snahy o pilkn dal automobilky kontaktoval jeho podnik. Podle zdroje agentury Reuters ze spolenosti BYD vak rozhovory probhaly jet ped tm, ne se firma rozhodla postavit tovrnu v Maarsku.

Podle ministra je k zachovn italskho automobilovho prmyslu v dob pechodu k elektromobilm zapoteb zvit vrobu aut v Itlii na 1,3 milionu voz ron. Tato produkce by se mla skldat z jednoho milionu osobnch automobil a 300 000 dodvkovch voz Jsme si vdomi toho, e pro samotn Stellantis je nemon doshnout vroby milionu osobnch voz, uvedl Urso.

Od zatku volebnho obdob jsme pracovali na zlepen atraktivity zem pro zahranin investory, kte se nyn chtj zamit na Itlii jako sv vrobn msto v rmci Evropsk unie. Nejvt americk investin fond uvedl v nedvn zprv e Itlie je v souasnosti nejatraktivnj zem, kter nabz nejvt zruky pro zahranin investice v rmci EU, cituje Ursa magazn Quattroruote. Chceme samozejm vyut tto pleitosti, kter pro nai zemi existuje tak v automobilovm sektoru, protoe jsme jedinou evropskou zem, kter maj jedinou automobilku. V ostatnch tradinch zemch EU je vce pvodnch vrobc automobil, sout mezi sebou 2, 3, 4, 5 a 6 vrobc a doufme, e se to me stt i v Itlii. Poslili to automobilov prmysl a jeho dodavatelsk etzec, kter je skutenou chloubou Made in Italy dodvajc dleit, vznamn komponenty nejen na automobilce, kterou je Stellantis, ale i dalm podnikm vyrbjcm v zahrani.

nsk auta u se v Itlii vyrb

V Itlii u psob tm dvacet let znaka DR Automobiles, kterou v roce 2006 zaloil Massimo Di Risio (odtud nzev DR). Nkdej prodejce fiat kompletuje ze skldaek dovezench z ny auta zejmna od koncern Chery, Jac, Baic v tovrn ve stedoitalskm regionu Molise.

Na domcm italskm trhu je dnes znaka velmi spn, jsou msce, kdy jej modely figuruj vysoko v dlch statistikch prodej svch segment. Znaka DR vak psob i ve Francii, panlsku a tak v Bulharsku.

Dealerstv znaky EVO v Boloni

V roce 2020 skupina DR diverzifikovala svj sortiment a ke znace DR, pibyla zcela nov ada odvozench model s nzvem EVO, se kterou italsk firma dr nzk ceny. Naopak hierarchicky ve ne znaka DR je nov zamena ada Sportequipe a znaka Ickx, nov, po prohranm soudnm sporu, ICH-X. Massimo Di Risio si t zajistil prva na nkdej slavnou italskou znaku OSCA.

Italsk ad pro ochranu hospodsk soute a trhu zaal loni v jnu DR Automobiles vyetovat. Di Risiovi vyt, e taj msto vroby svch voz. Vozy dovezen z ny m podle italskch ad nabzet jako automobily zcela vyroben v Itlii. Tk se to pedevm znaky EVO,. V nkterch ppadech vynechal relevantn informace o pvodu vozidel, co by znamenalo, e jsou vyrbna vhradn v Itlii, zatmco jde o nskou vrobu, uvdli ednci antimonopolnho adu pi kontrole v centrle DR Automobiles v Macchia dIsernia ve stedu Itlie.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.