Aktualizace: 29.03.2024 16:03

Praha – Po reprezentační přestávce pokračuje o víkendu osmi zápasy 26. kola první fotbalová liga. Vedoucí obhájce titulu pražská Sparta se v neděli představí na hřišti posledních Českých Budějovic. Slavia, která na městského rivala ztrácí bod, nastoupí v sobotu na Slovácku. Čtvrtfinalista Evropské konferenční ligy Plzeň doma ve stejný den přivítá Liberec.

Sparta minule vyhrála po dvou kolech. Dynamu podlehla v jediném z posledních 16 ligových zápasů a šestkrát za sebou s ním neinkasovala. „Dobili jsme baterky a jsme připraveni na závěr sezony. První zápas po reprezentační pauze je pokaždé trochu náročnější. Musíme předvést maximum nejen proto, že hrajeme v Budějovicích, ale také abychom dostáli našim nárokům a vstoupili do závěrečné části sezony dobrým výkonem,“ řekl dánský asistent trenéra Sparty Lukas Babalola.

Jihočeši doma v lize třikrát po sobě neprohráli a získali tam 16 z celkových 18 bodů v sezoně. Spolu se Zlínem ale mají s 54 inkasovanými góly nejhorší obranu v soutěži.

Slavia nenašla v lize přemožitele v 11 utkáních v řadě a v tomto ročníku prohrála v nejvyšší soutěži jediný z 25 zápasů. Vršovičtí nepodlehli aktuálně čtvrtému Slovácku v lize devětkrát za sebou a v 18 z posledních 19 duelů. Tým z Uherského Hradiště vyhrál jediné z posledních šesti kol a doma v lize třikrát po sobě prohrál.

„Očekávám podobně náročné utkání, jaké v Uherském Hradišti hrajeme vždy. Slovácko se prezentuje hodně nepříjemným stylem, umí se připravit na silné soupeře, navíc v domácím prostředí,“ uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Třetí Plzeň vyhrála šest kol v řadě a devět z minulých deseti. Devátému Liberci bude chtít oplatit podzimní porážku 0:3. Slovan venku v ligové sezoně spolu s Českými Budějovicemi jako jediný tým nezvítězil.

„Očekáváme těžký zápas. Liberec je nepříjemný soupeř, připravil nám jednu z těch těžších proher, které v této sezoně máme. Prohráli jsme tam zaslouženě 0:3. Připravujeme se na ně zodpovědně, chceme jim porážku vrátit,“ prohlásil asistent plzeňského kouče Jan Trousil.

Mladá Boleslav vyzve Zlín. Jejich říjnové utkání přineslo nejvíce gólů v samostatné ligové historii, Středočeši vyhráli na hřišti „Ševců“ 9:5. Ostrava, která doma od září nezvítězila sedmkrát po sobě, hostí Teplice.

Pražské Bohemians 1905 čeká doma Jablonec, týmy jsou s 10 nerozhodnými výsledky remízovými „králi“ ligy. „Klokani“, kteří mají s 22 góly nejhorší útok soutěže, už 10 kol nezvítězili a v sedmi z posledních osmi ligových zápasů remizovali.

Olomouc se utká s Pardubicemi. Sigma na Andrově stadionu naplno nebodovala šestkrát po sobě, Východočeši zase prohráli v nejvyšší soutěži čtyřikrát v řadě. Navíc budou kvůli disciplinárnímu trestu postrádat trenéra Radoslava Kováče, jenž za Hanáky hrával. Zastoupí ho asistent David Mikula.

Hradec Králové narazí na nováčka Karvinou. Slezané minule vyhráli po 11 kolech a jsou předposlední o bod před Českými Budějovicemi.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.