Aktualizace: 14.05.2024 14:22

Praha – Fotbalisté Slavie ve středu v duelu vloženého 3. kola nadstavbové části ve skupině o titul přivítají Plzeň. Vršovičtí po sobotní remíze 0:0 v derby ztrácejí z druhého místa tabulky tři zápasy před koncem první ligy nadále čtyři body na Spartu. Pokud Letenští dnes večer porazí Ostravu, budou muset slávisté k udržení naděje na titul nad Viktorií bezpodmínečně zvítězit. V opačném případě by sparťané s předstihem obhájili trofej. Plzeň připravila červenobílým jediné dvě porážky v ročníku nejvyšší soutěže a zároveň také poslední domácí ligovou prohru.

Slavia před měsícem v závěru základní části prohrála na západě Čech 0:1 a proti svěřencům trenéra Miroslava Koubka neuspěla ani v úvodním vzájemném duelu v sezoně na začátku listopadu, kdy doma rivalovi podlehla 1:2. Plzeňští zvítězili v lize v Edenu poprvé po 13 zápasech.

„Plzeň má kvalitní tým, dvakrát nás porazili. Trenér Koubek je dokáže na velké zápasy vždy dobře připravit, to jsme viděli jak v lize s námi a se Spartou, tak v Evropě. Zase nás čeká těžký zápas. Doma na podzim jsme s nimi nehráli špatně, vedli jsme, pak jsme to pokazili vlastními chybami,“ podotkl asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Pražané z posledních 34 domácích zápasů v nejvyšší soutěži prohráli právě jen ten s Plzní a od porážky se Západočechy zvítězili v osmi z devíti ligových duelů na svém stadionu. V Edenu dojde i na souboj nejlepšího útoku s nejpevnější defenzivou. Plzeň dala stejně jako Sparta 74 gólů, Slavia inkasovala jen 23 branek.

„Plzeň hraje dobře do defenzivy, je nebezpečná z brejků. (Útočníci Tomáš) Chorý s (Pavlem) Šulcem jsou na sebe fotbalově navázaní jako dvojčata, jsou alfou omegou Plzně, na ty si musíme dát extrémní pozor. My jedeme dál, chceme fanoušky uspokojit dobrou hrou a zvítězit,“ doplnil Houštecký, spolupracovník hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Plzeň v lize třikrát za sebou zvítězila a stále má teoretickou naději na druhé místo, které znamená účast v kvalifikaci Ligy mistrů. V tabulce už neskončí hůře než třetí a na Slavii ztrácí tři kola před koncem osm bodů. Západočeši se zároveň chystají na finále domácího poháru proti Spartě, které je na programu za týden.

„Chceme vyhrát každý zápas, je jedno, jestli je to Slavia, nebo ne. Před nadstavbou jsme si dali za úkol, že ji chceme vyhrát. Máme šest bodů a budeme chtít uspět i na Slavii. Věříme, že předvedeme dobrý výkon, který nám zajistí výhru,“ prohlásil asistent trenéra Viktorie Jan Trousil.

„Sparta hraje dnes večer, takže i od toho výsledku se bude odvíjet rozpoložení Slavie. Ale hrají doma a tam chtějí vítězit, ať bude výsledek Sparty jakýkoliv. Jdou vždy do začátku zápasu v enormní intenzitě. Věřím, že to překonáme a navážeme na výkony, jaké předvádíme na jaře,“ dodal kolega hlavního trenéra Koubka, který v minulosti vedl Slavii.

Zápas ve vyprodaném Edenu začne ve středu v 19:30.

Hlasy trenérů před zápasem: 

Zdeněk Houštecký (asistent trenéra Slavie): „Plzeň má kvalitní tým, dvakrát nás porazila. Trenér Koubek je dokáže na velké zápasy vždy dobře připravit, to jsme viděli jak v lize s námi a se Spartou, tak v Evropě. Zase nás čeká těžký zápas. Doma na podzim jsme s nimi nehráli špatně, vedli jsme, pak jsme to pokazili vlastními chybami. Plzeň hraje dobře do defenzivy, je nebezpečná z brejků. Chorý se Šulcem jsou na sebe fotbalově navázaní jako dvojčata, jsou alfou omegou Plzně, na ty si musíme dát extrémní pozor. My jedeme dál, chceme fanoušky uspokojit dobrou hrou a zvítězit.“

Jan Trousil (asistent trenéra Plzně): „Všichni se na zápas těšíme, že bude vyprodáno, že tam bude super atmosféra. Přijedou nás podpořit i lidi z Plzně. Věříme, že předvedeme dobrý výkon, který nám zajistí výhru. Chceme vyhrát každý zápas, je jedno, jestli je to Slavia, nebo ne. Před nadstavbou jsme si dali za úkol, že ji chceme vyhrát. Máme šest bodů a budeme chtít uspět i na Slavii. Sparta hraje dnes večer, takže i od toho výsledku se bude odvíjet rozpoložení Slavie. Ale hrají doma a tam chtějí vítězit, ať bude výsledek Sparty jakýkoliv. Jdou vždy do začátku zápasu v enormní intenzitě. Věřím, že to překonáme a navážeme na výkony, jaké předvádíme na jaře. Věřím, že přeneseme sportovní formu, kterou máme, i do zápasu se Slavií.“

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.