Severoesk Ferdinand Porsche Festival pat k nejvtm srazm sportovnch voz Porsche na zem esk republiky. Kon se v rodnm regionu konstruktra Ferdinanda Porscheho, a to vdy u pleitosti pipomnky data jeho narozen. Loni toto tradin setkn zailo pomrn zsadn promnu: po letech konn v libereckm Sportovnm arelu Vesec se pesunulo do necelch dvacet kilometr vzdlenho Bedichova.

Konkrtn astnci loskho setkn zamili k mstn rozhledn Krlovka, v jejm blzkm okol bylo mon obdivovat nkolik destek voz, a to zejmna modelov ady 911. K vidn byly jak exemple v originlnm stavu, tak rzn upraven. astnci srazu zavtali do Automoto Musea v Luanech nad Nisou, kter se pro veejnost otevelo poprv loni 24. listopadu.

A ada majitel i pznivc legendrn devtsetjedenctky se jist neme dokat nadchzejcho vkendu, kdy se v Most kon druh ronk Porsche Day. Sporkm ze Stuttgartu bude autodrom patit o sobot 30. bezna. Jejich majitel je budou moci otestovat na trati v rmci volnch jzd, na programu je i spanil jzda vech astnk setkn. Loni na prvn ronk dorazilo oslavit narozeniny tehdejho jubilanta, modelu 911, i esk porsche, projekt 911 EDIT.

Jet ped porky se vak na stejnm mst sejdou majitel a pznivci mnichovsk automobilky BMW, konkrtnji model divize M. Jen o den dve, tedy v ptek 29. bezna se toti kon ji osm ronk BMW M Day. Na programu akce podan eskm M klubem jsou rovn voln jzdy a tak asomra, spanil jzda a k dispozici budou astnkm setkn zkuen instruktoi.

Druh dubnov vkend si na sv pijdou naopak pznivci motoristickch sport, v ptek 12. dubna toti z centra Prahy (poadatel uvauj o nvratu na Vclavsk nmst, posledn roky se startovalo z nmst Jana Palacha) vyr vce ne stovka rallyovch specil astncch se tradin Rally Praha Revival. Zastnn vozy budou nsledn k vidn v Teplicch a v sobotu 13. dubna zam do Mostu, v tomto ppad vak na polygon. Jde o jedno z nvtvnick pstupnch mst, na vozy v akci se bude mon pijt podvat i na letit v Panenskm Tnci (ptek a nedle).

Pedposledn dubnov vkend pak bude benznem prosycen na maximum. V sobotu 20. dubna se kon v Podbradech 25. ronk Setkn italskch automobil, na Karlov nmst v Koln bude mon obdivovat nablskan vozy len eskho Mercedes-Benz klubu, Rekrean stedisko Jizbice pod Blankem do poslednho volnho msta zapln opulentn ameriky, na letitn ploe v Chr᚝anech u eskho Brodu budou na 21. Jarnm sprintu sv sly pomovat vzduchem chlazen volkswageny, prask nmst Barikd dopoledne zapln v rmci tradin Zahajawaky destky motocykl nejen znaky Jawa, v Retromuzeu ve Strnadicch se v rmci zahjen vstavn sezony uskuten 10. sraz povlench vozidel a Sttn zmek Sychrov pivt dal ronk setkn americkch automobilovch vetern. V nedli 21. dubna pak na parkovit obchodnho centra v Tuchomicch zavtaj majitel voz Porsche a VW Karmann Ghia.

Z eho vybrat bude i na konci dubna. V sobotu 27. dubna bude napklad vstavit v Lys nad Labem patit auto-moto burze Jarn Retro Gar, Karlovo nmst v Koln tentokrt pivt americk mustangy (4. Mustang sraz Koln), v Praze pak teba Chvalsk tvrz bude patit XII. ronku Vetern Prty a v Hostivai se v zeleni golfovch jamek budou vystavovat odivu destky vozidel minulho stolet vetn uniktnch kousk, konat se zde bude toti dal ronk akce Automobilov klenoty. V nedli 28. dubna pak bude hodn runo v Podbradech a okol, motorki zde budou svm tradinm jarnm setknm otevrat leton moto sezonu.

A pokud se vrtme jet k vodu zmnnmu Ferdinand Porsche Festivalu, tak ji nyn si do svch di mete zapsat datum jeho letonho ronku. Konat se bude 30. srpna a 1. z.

Nevyluujeme zmnu nkterch daj uvedench v lnku, je poteba sledovat oficiln strnky poadatel akc.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.