Automobilky na autosalonu pedstavuj 117 novch model, zatmco loni jich na autosalonu v anghaji bylo 93. Celkov bude k vidn 278 voz s alternativnm pohonem oznaovanch jako NEV (New Energy Vehicles), to je o sedm vce ne loni.

Elektromobily se loni podlely na celkovm prodeji automobil v n zhruba jednou tvrtinou a na zatku letonho dubna u tvoily vce ne polovinu prodanch automobil v n. Oekv se, e v budoucnu by mohly pedstavovat rostouc segment hybridn vozy, kter tam nyn za elektromobily zaostvaj.

Nejvt nsk vrobce elektromobil BYD pedvedl dva vozy, kter mohou jezdit bu vhradn na elektinu, nebo jako hybridy. Do tchto model, kter jsou pojmenovny po bvalch csaskch dynastich, firma vkld velk nadj a v, e se stanou nhradou tradinch aut se spalovacm motorem.

Konkurenn spolenost Chery je ve vhledu umrnnj a domnv se, e vozy se spalovacm motorem budou mt v budoucnu podl na trhu 40 procent, o zbytek se podle n rovnm dlem podl hybridn vozy a elektromobily. Plnuje tak nadle vyvjet i vozy se spalovacm motorem.

Zakladatel a generln editel firmy na vrobu elektromobil Nio William Li vak agentue Reuters ekl, e nen pochyb o tom, e o benzinov vozy u nen zjem. Vichni hledaj nejnovj technologie v oblasti inteligence a elektrifikace, ekl.

Davy lid se shromdily tak u novka v oboru, firmy Xiaomi. Tento vrobce chytrch telefon oznmil, e objednvky na jeho sportovn sedan SU7 ji doshly 75 723 a e mezi kupujcmi jsou i majitel voz od spolenost BMW i Audi.

Zahranin automobilky, kter se sna svou strategii v n zmnit a dohnat pechod na elektrick pohon, se pochlubily plny na vt investice do mstn vroby a vzkumu. Japonsk spolenosti Nissan a Mazda pedstavily vozy na mru nskm idim.

Generln editel nmeck automobilky Volkswagen Oliver Blume poznamenal, e v dnm jinm regionu svta nen transformace automobilovho prmyslu tak rychl, jako prv v n. Pokud se tam chce firma udret, mus podle nj pracovat tvrdji a rychleji. Podobn se vyjaduj i zstupci dalch automobilek. Japonsk Nissan vyslal na autosalon adu vrcholnch manaer, aby na vlastn ki poctili tempo zmn v n, uvedl prezident firmy Makoto Uida. Dodal, e automobilka mus vyhovt potebm nskch zkaznk a rychlosti, s jakou se trh mn. Pokud to nedoke, bude podle nj velmi obtn se v n udret.

Z americkch znaek se na autosalonu pedstavuj Lincoln, Cadillac, Buick a Chevrolet. Ford tam ukazuje historii a nejnovj verze svch model Mustang a Bronco. General Motors poprv na autosalonu nepedstavil dn vz se spalovacm motorem.

Autosalonu se opt neastn Tesla, kter se tam naposledy objevila v roce 2021. Tehdy se tam jedna nespokojen zkaznice vykrbala na vystaven vz, aby protestovala proti zpsobu vyzen jej stnosti na brzdy, kter podle n patn fungovaly.

na letos oekv cenovou vlku

nsk plnovac ad letos oekv zeslenou cenovou vlku mezi vrobci elektromobil a hybrid, mimo jin kvli pevisu nabdky. Ze zhruba 150 aut, kter letos automobilky uvedou na nsk trh, bude mt podle odhadu Nrodn rozvojov a reformn komise (NDRC) 110 alternativn pohon. Tyto vozy se v n oznauj zkratkou NEV (New Energy Vehicle). nsk automobilov trh je nejvt na svt.

Poptvka na trhu s vozy NEV letos vzroste o 2,1 milionu kus, prognzuje plnovac ad. Nicmn jen BYD, Aito a Li Auto, ti hlavn znaky kategorie NEV, plnuj letos zvit dodvky o 2,3 milionu kus.

Dalmi dvma hlavnmi dvody pro snen cen aut NEV budou klesajc nklady na baterie a spory z rozsahu. Ve mst en-en na jihu zem, kter se vyznauje hustm zastoupen aut s alternativnm pohonem, ad pedpokld pokles cen o pt a deset procent.

Z hlediska dubnovch cen v porovnn s tmi v lednu dosud nejvce sv produkty zlevnily automobilky BYD a Denza, a to o 7,15 a 9,7 procenta. Srovnn se tk pti model voz. Spolenost Li Auto snila ceny ty svch model.

Ceny na svch hlavnch trzch, napklad v USA, n a Nmecku, tak ponkolikt snil americk vrobce elektromobil Tesla.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.