Podobn nevkusnch kreac byla pln tuningov scna v devadestch letech. Toto ovem mysl tvrci vn.

Kdy dva dlaj tot, nen to tot

Italsk designrsk kola m dodnes zvuk, karosainu povila na umn. Slavn jmna jako Bertone, Pininfarina, Giugiaro, Gandini, Spada, Sacco pat navdycky k absolutnm superstar svta aut. Jene ne kad, kdo se v Itlii pust do tvarovn auta, m automaticky Giugiarovo nadn. Podobnm obludm, kter se obvykle zjevily na enevskm autosalonu v podn znaek na vchod od Evropy, jsme se smli.

Pirozenou, ivoinou krsu, eleganci, arm a lehkost, kter jsou vtin aut znaky z Arese vlastn, znetvoen bledmodr Giulia postrd. Ze sexy Italky dl tlustou Bertu se zbytenmi faldy a ozdobami jako z komiksu.

ErreErre Fuoriserie svm vtvorem odkazuje na krsn a slavn alfy minulosti. Jene vsledek je jako od karikaturisty.

Jmno znaky ErreErre odkazuje na hlavn jmna studia, designra Fabrizia Rossiniho a fa spolenosti Gianlucy Rubatta. Jejich tm si podle vlastnch slov velmi pl vytvoit nco jedinenho v automobilovm prosted. ivotn pleitost pro ty, kte miluj auta a svou ve promnili v prci: co znamen splnn sen.

Stavitel o pevleen Giulii mluv jako o vnuce, kter nos aty sv babiky a zdrazuj obsedantn pi o detaily. Na tvorb novch at pr strvili pt tisc hodin. Vsledek lze definovat jako umleck dlo na kolech, kter odr italsk ivotn styl, uvdj tvrci, pr chtj vyvolvat emoce. To se kadopdn podailo, i kdy jinak, ne si asi malovali.

Gianluca Rubatto slibuje, e Giulia, kter je prvnm vtvorem studia, rozhodn nebude posledn. Mme se na co tit.

Otyl retro vytvoili na zkladech vrcholovho proveden Giulie, ptisetkoovho Quadrifoglia.

Snaha naroubovat hrany na obliny karoserie a doplnit je zvraznnmi ozdobami odkazujcmi na tradin prvky designu Alf m odkazovat na vzcnou homologan srii Alfy Romeo Giulia TI Super Tipo 105 z roku 1962.

Pipomn vtvory japonskho vrobce Micuoka s dlouhodobou zlibou ve stavb aut s designem pipomnajc rzn vodn tvory (hlavn tedy ryby), vm si magazn Auto.cz.

Na rozdl od garovch kutil tvarujcch dly, ktermi vylepuj sv auta, z lamintu, pouili Italov karbon. Upravili tak interir, pealounili ho.

Vkon 2,9litrovho estivlce dopovanho dvma turbodmychadly zvedli turnt tunei z 510 na 562 kon. A pidali staviteln podvozek Bilstein. Toiv moment 680 Nm posl na pirellky na zadnch kolech osmistupov automat od ZF. Plt Pirelli P Zero Corsa Asimmetrico 2 245/35 vpedu a 285/30 vzadu obouvaj na devatenctipalcov rfky opt vlastnho designu, kter odkazuje na kola pvodn slavn a revolun Giulie z edestch let.

U ErreErre Fuoriserie plnuj takto pestavt tiaticet giuli, po dodn drcovskho vozu trv prava asi est msc.

Pokud nesedte, aspo se o nco opete: cenu svho vtvoru stanovili u ErreErre Fuoriserie na 400 tisc eur bez dan, to je skoro deset milion korun, s DPH pes dvanct milion. Obyejnou, pirozen hezkou Giulii prodv Alfa Romeo od 1,2 milionu korun, Quadrifoglio m oficiln cenu 2,2 milionu, ovem dealei umj slevit dokonce pod dva miliony.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.