Aktualizace: 28.04.2024 23:38

Pardubice – Sedmý extraligový titul v kariéře a šestý v dresu Třince dnes získal hokejový útočník Martin Růžička. Letošní úspěch byl pro něj mimořádný, neboť play off absolvoval s poraněným ramenem a v příštích dnech jej čeká operace. I tak se ale nejproduktivnější hráč v historii Ocelářů podílel na finálové výhře nad Pardubicemi.

„Jsou to famózní pocity. Už jsem to říkal několikrát, i loni, tituly nikdy se neomrzí. A letos jsme si to vyloženě vydřeli. Byla to síla vůle,“ řekl Růžička v rozhovoru pro O2 TV Sport. „Tým je vnitřně ohromně silný. Měli jsme spoustu zraněných klíčových hráčů a stejně jsme to dokázali. Neuvěřitelné, něco takového jsem snad ještě nezažil,“ uvedl osmatřicetiletý útočník.

Oceláři přišli v závěru základní části o elitního obránce Jakuba Jeřábka, v play off se poté zranili Martin Marinčin a Andrej Nestrašil. Fit nebyl ani Růžička, který úvod finále vynechal. „Mám trošku problém s ramenem. Doktor, který se na to díval, říkal, že mám natrženou nebo utrženou rotátorovou manžetu, takže mě asi čeká operace,“ řekl Růžička.

Třinec odehrál v play off všechny série na sedm zápasů, semifinále i finále rozhodl až v prodloužení posledního utkání. „Každá série je ohromně těžká. A čím dál to šlo, tak to bylo těžší a těžší, protože nám odpadávali hráči. Vnitřní síla týmu je ale velká. Za léta se buduje a takové zápasy vyhrává tým, ne jedinci,“ podotkl berounský rodák.

Slezané hráli šesté finále za sebou. Jen v roce 2018 prohráli s Brnem, poté už pouze vyhrávali. A získávali nepřenosné zkušenosti. „Každý takový zápas jako dnes nám vždy pomůže a pomohl i v minulosti. V play off ale nikdy nevíte. Musíte být pokorní a to jsme byli. A nakonec jsme byli odměněni,“ dodal Růžička.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.