Aktualizace: 14.05.2024 00:10

Praha – Švýcarský hokejista s českými kořeny Kevin Fiala si užívá návrat do Prahy. Sedmadvacetiletý útočník měl původně mistrovství světa vynechat, díky dřívějšímu narození dcery ale nakonec na turnaj dorazil. V rozhovoru s novináři prozradil, že ho dnes na letišti vyzvedla babička. Ve svém úvodním zápase na šampionátu se na výhře Švýcarů 2:1 po samostatných nájezdech proti Česku podílel gólem a proměněným nájezdem, po němž vyprovokoval diváky ve vyprodané O2 areně.

Fiala se narodil českým rodičům ve Švýcarsku. „Je skvělé být zpátky. Babička mě dnes vyzvedla na letišti. Je to hezký pocit, vždycky ji rád vidím, i když se moc často nepotkáváme, protože žije tady a ve Švýcarsku, zatímco já v Americe. Užívám si i přítomnost spoluhráčů a návrat do národního týmu. Připsali jsme si důležité vítězství,“ uvedl hráč Los Angeles, s nímž letos vypadl v úvodním kole play off NHL s Edmontonem.

Českou metropoli zná dobře už z dřívějška. „Těšil jsem se na návrat do Prahy. Hrál jsem tu i na šampionátu před devíti lety. Když jsem byl mladší, jezdíval jsem do Prahy často. Chci si zase prohlédnout město a navštívit babičku,“ prohlásil rodák ze St. Gallenu.

V první třetině poslal Švýcary v přesilovce do vedení, v nájezdech pak předvedl povedené zakončení bekhendem. Následně si přiložil ruku k uchu, čímž vyprovokoval diváky. „Vyplynulo to z okamžiku, neplánoval jsem to. Probíhala mnou spousta emocí, diváci fandili hodně hlasitě, což zbožňuju,“ řekl někdejší hráč Nashvillu nebo Minnesoty.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.