„To bylo poprvé, kdy jsem tělo neměla pod kontrolou, najednou začala fungovat příroda a já mohla jedině dýchat. V tu chvíli jsem úplně zpanikařila,“ přiznává ve Spotlightu herečka Klára Melíšková, jak jí změnil život porod prvního dítěte. Když hraje velmi zlé postavy, pomáhá jí to prý nahlížet na to, kde se „bere v lidech temnota“. Nejnověji ji mohou diváci vidět v kinech ve filmu Amerikánka.




27:57

Spotlight Aktuálně.cz – Klára Melíšková | Video: Tým Spotlight

„Strašně jsem si přála někdy hrát takovouhle postavu, která tímhle způsobem hodně zestárne,“ říká Melíšková ke své nejnovější roli ředitelky dětského domova ve filmu Amerikánka, kde díky protetické masce zestárne o třicet let. „Říkala jsem si, že snad takhle vypadat nebudu. Takže těch emocí probíhalo hodně,“ směje se herečka.

Vedlejší role ve filmu Viktora Tauše hrají také děti z dětských domovů. „Ty děti za sebou samozřejmě mají strašně silné příběhy. Když nám tam začaly vyprávět jen tak bez emocí, co všechno se jim všechno v životě dělo, jenom jsme na ně koukali,“ vzpomíná Melíšková na natáčení, při kterém jí z některých výkonů dětských herců prý vyloženě „spadla brada“.

V rozhovoru se Světlanou Witowskou herečka popisuje také, jaké je to vcítit se do některých negativních postav. „Když máte hrát někoho, kdo je třeba hodně zlý a má v sobě temnotu, tak třeba cítíte, proč takový je. A myslím, že to může třeba i pomoci nahlédnout na to, kde se ta temnota v lidech bere a jak se s ní dá pracovat. Člověk tak může objevit ještě jiné stránky, které ho třeba nebudou tak jako válcovat,“ vysvětluje Melíšková.

Členka souboru Dejvického divadla také otevřeně mluví o tom, jak po porodu dítěte musela začít hledat sebe sama, ale i jak jí určité životní změny vlastně zbavily trémy, protože pochopila, že nemusí mít vždy vše pod kontrolou. „Bála jsem se jít na jeviště jen tak s vědomím, že připravená jsem, že cítím postavu v sobě, cítím to téma a nechám se prostě hrát. Ale změnilo se to třeba až poslední dva roky,“ přiznává.

Celý rozhovor si můžete pustit v úvodním videu nebo si ho poslechnout ve své oblíbené podcastové aplikaci.

Podíl.
Exit mobile version