Komerční prezentace Aktual.: 2.10.2024 18:51

Bratislava – Zmocněnec slovenské vlády pro prověření postupu státu během epidemie nemoci covid-19 Peter Kotlár navrhl kabinetu premiéra Roberta Fica zastavit očkování mRNA vakcínami proti tomuto onemocnění. Zdůvodnil to tím, že nebyla prokázána jejich bezpečnost a že tyto látky mění lidskou DNA. Kotlár, který v minulosti vystupoval podle médií proti nošení roušek či očkování, to dnes řekl novinářům. Představitel opozičního hnutí Progresivní Slovensko (PS) v reakci prohlásil, že Kotlár šíří dezinformace.

„Udělejme společně alespoň to správně gesto, že zastavíme aplikace mRNA preparáty až do dokázaní účinnosti a bezpečnosti. Nejzávažnějším zjištěním je, že mRNA preparáty mění lidskou DNA,“ uvedl Kotlár, aniž by své tvrzení podložil nějakými důkazy. Dodal, že bezpečnost a účinnost vakcín prokázána nebude.

Podle Kotlára, který je ortoped a loni byl zvolen poslancem slovenské sněmovny za nyní nejmenší vládní stranu SNS, existuje mnoho indicií a důkazů, že koronavirus byl uměle vytvořen v čínské laboratoři.

„Nejzávažnějším důsledkem celé vykonstruované operace s názvem pandemie covid-19 je ohrožení lidského zdraví a ověření si naivity obyvatel planety podprahově poslouchat,“ tvrdí Kotlár.

Vyslovil se rovněž proti nové pandemické úmluvě, na které se členské státy Světové zdravotnické organizace (WHO) letos na jaře nedohodly. Nová úmluva by měla reagovat na některé nedostatky, které se projevily za pandemie covidu-19.

„Pokud bychom měli soutěž o zbytečnost, vyhrál by Peter Kotlár. Zmocněnec pro prošetření pandemie nemá analýzy, nemá důkazy, navzdory tomu zneužívá svůj post k šíření nebezpečných dezinformací,“ uvedl v prohlášení poslanec PS a místopředseda parlamentního výboru pro zdravotnictví Oskar Dvořák.

Na Slovensku, které má 5,4 milionu obyvatel, zemřelo během silných vln koronavirové nákazy přes 20.000 lidí. Vícero představitelů nynější slovenské vládní koalice, jež v uvedeném období nebyli u moci, očkování proti covidu-19 tehdy nepodpořilo a naopak kritizovalo epidemické restrikce. Slovensko se v EU řadilo k zemím s nejnižším podílem naočkovaného obyvatelstva proti covidu-19.

 

Podíl.
Exit mobile version