Aktualizace: 25.05.2024 18:08

Praha – Závěr semifinále hokejového mistrovství světa mezi Českem a Švédskem dnes sledovaly víc než dva miliony lidí. Zápas, v němž si český tým výhrou 7:3 zajistil postup do boje o zlaté medaile, tak přilákal osm z deseti diváků u obrazovek. Na sociální síti X to uvedla Česká televize (ČT). Z jejích dřívějších informací o sledování šampionátu vyplývá, že dnešní přenos bude jedním z dosud nejsledovanějších pořadů letošního roku.

„Podle předběžných výsledků měření sledovanosti se na posledních deset minut dnešního zápasu Švédsko – Česko dívalo přes dva miliony diváků, tedy 81 procent všech se zapnutou televizí,“ oznámila ČT. Její vyjádření naznačuje, že číslo zahrnuje jen program ČT Sport, a ne diváky internetového iVysílání.

Vysokou sledovanost měly také předchozí české zápasy na domácím světovém šampionátu v Praze a Ostravě. Čtvrteční čtvrtfinále mezi Českem a USA sledovalo na ČT Sport a v iVysílání 2,23 milionu diváků, což bylo na turnaji dosud nejvíc. ČT v pátek k výsledku uvedla, že čtvrtfinálové utkání českých hokejistů bylo nejsledovanějším pořadem na všech tuzemských televizích od loňské vánoční pohádky Tři zlaté dukáty 25. prosince. Další rekordy ve sledovanosti může stanovit nedělní finále českého týmu proti jednomu z dvojice Kanada Švýcarsko.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.