Aktual.: 24.10.2024 18:09

Praha – Pražští zastupitelé po přibližně devíti hodinách projednali a schválili program zasedání, prodiskutovali například informativní materiál o rozvoji okolí stanice metra Nádraží Holešovice nebo petici za zlepšení dopravní bezpečnosti v Trojské ulici. Více než hodinu v poledne zabraly interpelace obyvatel a zastupitelů a rovněž přestávka před hlasováním o programu. Na programu jednání je zařazen materiál o situaci v dopravním podniku (DPP), projekt osvětového centra Hydropolis, tři petice nebo prodloužení balíčku na podporu Pražanů v tíživé situaci.

Nejdelší dobu zabralo zastupitelům schvalování návrhu programu zasedání. Na něj mohou zastupitelé takzvaně dohlašovat dokumenty po zahájení samotného zasedání. V diskusi zazněl například návrh projednat situace na sídlištích, opravu Libeňského mostu nebo prodej městských bytů. Nejdelší dobu zabrala debata o zařazení či nezařazení dokumentu o protiskluzovém nátěru přechodů pro chodce.

Zastupitelé odsouhlasili informační materiál týkající se společného podniku Nové Holešovice. Náměstek primátora Petr Hlaváček (STAN) řekl, že zástupci Prahy jednají o možnostech úpravy akcionářské smlouvy společnosti Nové Holešovice založené pražským dopravním podnikem (DPP) s developerskými firmami, kolem které panují spory.

Následně diskutovali členové zastupitelstva asi hodinu o petici za zvýšení bezpečnosti v Trojské ulici, kde zejména motorkáři porušují předpisy. Jako pevné body, tedy zařazené k projednání v konkrétní čas, budou zastupitelé dnes ještě řešit výstavbu v Praze 15 nebo na sídlišti v Ďáblicích. Teprve poté se vrátí k přerušené diskusi o jednacího řádu zastupitelstva. Jakmile jej dokončí, mohou začít jednat o dalších tématech, jako je situace v DPP.

Podíl.