Komerční prezentace Aktual.: 24.10.2024 00:04

Praha – Pražští zastupitelé budou dnes podle zástupců města či opozičních zastupitelů řešit situaci v dopravním podniku (DPP). V podniku v uplynulých dnech zasahovala policie, která dosud obvinila přes desítku lidí. V čele podniku následně skončil generální ředitel Petr Witowski. V návrhu programu zasedání je dál například společný podnik k rozvoji okolí stanice metra Nádraží Holešovice, projekt osvětového centra Hydropolis, tři petice nebo prodloužení balíčku na podporu Pražanům v tíživé situaci.

Vrchní státní zastupitelství v Praze minulé pondělí oznámilo, že obvinilo více než desítku osob za úplatkářské trestné činy související s veřejnými zakázkami. Případ podle dosavadních informací souvisí s dřívější korupční kauzou Dozimetr, která se rovněž týkala DPP. Dozorčí rada potom tento týden odvolala z čela podniku Witowského, který obviněn nebyl.

Zastupitelé se vrátí k materiálu společného podniku Nové Holešovice, jehož projednávání na minulém zasedání přerušili. Kvůli němu panuje v posledních měsících neshoda v magistrátní koalici. Piráti prosazují, aby z něj dopravní podnik vystoupil. Soukromí partneři už podnik zažalovali kvůli neplnění akcionářské smlouvy. Společnost založil dopravní podnik v roce 2021 s firmou Karlín Group, později se zapojila i CPI Property Group.

Centrum Hydropolis vznikne v budově Vinohradské vodárny a zaměří se na hospodaření s vodou a jeho důležitost pro společnost. Zastupitelé také projednají petici týkající se bezpečnosti v Trojské ulici nebo výstavby na sídlišti Ďáblice.

Podíl.
Exit mobile version