“V krizových momentech bych ráda stála na dvou místech najednou,” popisuje meteoroložka Alena Zárybnická chvíle, kdy by nejraději moderovala ve studiu a současně vstupovala z kalamitních oblastí. “Člověk si ale musí uvědomit, kam patří. Jestli je dobrý zpravodaj, meteorolog nebo tvůrce předpovědi,” říká Zárybnická v pořadu Spotlight News.




4:10

Spotlight News – Alena Zárybnická přibližuje práci meteorologů v médiích | Video: Tým Spotlight

Kromě předpovědí počasí moderuje na obrazovkách České televize také sportovní seriál Na skialpech přes hory, v minulosti uváděla pořad Sama doma a v Českém rozhlase od roku 2015 vysílá talk show Zálety Aleny Zárybnické. Nejdůležitější pro ni ale pořád zůstává meteorologie. „Říkám si, že švec by se měl držet svého kopyta. Jestli z něj občas vypadne střevíček anebo pohorka, je vlastně úplně jedno,“ přiznává moderátorka, která v rozhovoru promluvila také o tom, proč jí přijdou nejlepší meteorologické vtipy. A hned i jeden řekla, jak se můžete přesvědčit v úvodním videu.

Zárybnická v současnosti pracuje na dvou projektech, knižním a dokumentárním. Podrobnosti zatím zatajuje, ale předesílá, že se věnují tématům hor a lavin. „První díl knihy o lavinách v Česku by měl vyjít na začátku listopadu. Dokument, který je v tvorbě, by měla Česká televize vysílat na podzim příštího roku,“ prozradila.

Celý rozhovor si můžete pustit ve videu níže nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.

Spotlight News: Alena Zárybnická | Video: Ivan Štibrányi, Tým Spotlight

Podíl.