Komerční prezentace Aktual.: 21.09.2024 08:01

Praha – V Česku dnes v 08:00 začal druhý den vybírání krajských zastupitelů a třetiny senátorů. Hlasovat mohou ti z více než sedmi milionů voličů, kteří to nestihli v pátek před noční přestávkou. Krajské zastupitele si vybírají mimopražští voliči včetně obyvatel obcí, které byly o uplynulém víkendu postiženy záplavami. Senátní volby se týkají i čtyř pražských z 27 senátních obvodů, v nichž se letos hlasuje.

Lidé mohou volit do 14:00, pak začnou volební komisaři jejich hlasy sčítat a posílat ke zveřejnění na volebním serveru. Podstatné výsledky senátních i krajských voleb by mohly být známy v pozdních večerních hodinách, konečné pak v noci na neděli.

Oficiální podobu získají výsledky krajských voleb až vyhlášením ve Sbírce zákonů po pondělním projednání Státní volební komisí pravděpodobně v úterý 24. září, případně o den později. V případě senátních voleb se výsledky příští týden objeví pouze z obvodu, v němž by byl některý z kandidátů zvolen už nyní v prvním volebním kole. V opačném případě budou zveřejněny až po finálovém druhém kole, které se uskuteční zkraje příštího víkendu.

Podíl.
Exit mobile version