Komerční prezentace Aktual.: 14.09.2024 06:27

Praha – Za posledních 24 hodin nejvíce napršelo v Jeseníkách a Krkonoších. Ve Zlatých Horách na Jesenicku spadlo za tu dobu 164 milimetrů vody, tedy 164 litrů na metr čtvereční. Na Labské boudě naměřili 152 milimetrů a v Jeseníku 130. Vyplývá to z dat webu Envidata k dnešní páté hodině ranní. Extrémní srážky meteorologové očekávají i dnes. Deště na mnoha místech zvedly hladiny toků, některý z povodňových stupňů platil kolem 6:00 na 138 místech, třetí povodňový stupeň byl na 23 místech.

Kromě měřicích stanic v Jeseníkách a Krkonoších zaznamenaly vysoké srážky také některé lokality na Liberecku, v jižních Čechách a na severní Moravě. V Hejnicích na Liberecku spadlo 107 milimetrů, v Pohorské Vsi na Českokrumlovsku a v Bohumíně 104 milimetrů.

Třetí povodňový stupeň je na Smědé na Liberecku a na přítoku Řasnice. U obou toků meteorologové očekávají ještě další vzestupy hladin. Hladina by měla stoupat i na Třebůvce v Hraničkách na Svitavsku a Třebovce v Ústí nad Orlicí, kde je už nyní třetí stupeň, a zvýšený průtok se bude posouvat dále po toku. Obdobná situace je také na Svratce v Dalečíně na Žďársku. Další vzestup už u nynějších třetích stupňů se předpokládá i na Vidnávce ve Vidnavě na Jesenicku, na Stružce v Rychvaldu na Karvinsku a na Černé Opavě v Mnichově u Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku.

Podíl.
Exit mobile version