Komerční prezentace Aktual.: 21.10.2024 18:18

Praha – Sněmovní vyšetřovací komise k loňské střelbě na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy dnes ukončila výslechy svědků. Vyslechla jich asi 30, šlo hlavně o policisty a záchranáře. Výslechům věnovala zhruba 50 hodin. Komise nyní bude chystat závěrečné dokumenty a pracuje na konceptu závěrečné zprávy. Po dnešním jednání komise to řekl její předseda Pavel Kašník (ODS).

Komise se opět sejde v polovině listopadu. Má v plánu ještě čtyři až pět zasedání, prodiskutuje své závěry a bude upřesňovat zprávu, aby byla do poloviny prosince hotová.

„Musím říct, že komise pracuje opravdu velmi, velmi produktivně, naprosto přátelská atmosféra. Opravdu komise pochopila, že její práce není politika, ale mapování události, která se tady loňského roku stala,“ popsal Kašník práci komise. Poznamenal, že některé ze svědků zasáhla událost hlouběji, a jeden z nich dokonce nedokončil výpověď.

Při útoku na fakultě loni 21. prosince zemřelo 14 lidí a dalších 25 bylo raněno. Pachatel po útoku spáchal sebevraždu. Členové komise mají podle sněmovního zadání zmapovat tragické události od rána 21. prosince do konce zásahu záchranných složek, zejména policie, a mají zásah vyhodnotit.

Podíl.
Exit mobile version