Aktualizace: 23.05.2024 13:02

Ostrava/Olomouc – Speciální vlak, který České dráhy (ČD) vypravily pro fanoušky na hokejové čtvrtfinále v Praze, vyjel z Ostravy téměř prázdný. V Olomouci do něj nastoupilo kolem padesáti lidí. Velký zájem byl o noční vlak, který dopraví příznivce hokeje z Prahy do Pardubic, Olomouce či Ostravy, řekl ČTK mluvčí ČD Filip Medelský.

V Ostravě do vlaku nastoupila desítka cestujících. Starší pár, rodina s dětmi. Nikdo v dresech českého národního týmu. Medelský uvedl, že spoj byl v klasickém prodeji, takže si jízdenku mohl koupit každý. „Našim cílem bylo nabídnout fanouškům další možnost, jak se na hokej k hale dostat,“ uvedl.

V Olomouci nastoupilo do speciálního vlaku pět desítek lidí, někteří na sobě měli dresy hokejové reprezentace. V stejnou dobu jel zároveň další vlak Českých drah do Prahy. Lidé si v rozhovoru s fotoreportérem ČTK pochvalovali, že zpáteční vlaky mají dobrou návaznost po ukončení utkání. „Ten už je nyní obsazený ze dvou třetin,“ uvedl Medelský.

V hokejovém speciálu platí standardní tarif ČD, spoje jsou povinně místenkové. Z Ostravy vlak vyjel v 11:10 a v Praze bude ve 14:12. Na cestu zpět se ze stanice Praha-Libeň vydá ve 23:38. V Ostravě bude přibližně za tři hodiny.

Hokejoví fanoušci mohou využít i běžné spoje Českých drah. Vlakem lze cestovat až téměř k pražské O2 areně, která je vzdálena asi deset minut chůze od libeňského nádraží. Na něm zastavuje většina vlaků z východní části republiky.

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.