Komerční prezentace Aktual.: 14.10.2024 07:10

New York – Daniel Vladař ve svém druhém startu v novém ročníku NHL pomohl Calgary 25 zákroky k výhře nad Edmontonem 4:1. Český gólman zápas zakončil s úspěšností zákroků přesahující 96 procent a Flames i díky němu zůstávají neporažení.

Calgary v úvodu ročníku šlape především v ofenzivě. Kanadský celek ve třech zápasech nasázel 16 branek a zatím spolu s Utahem vládne celé NHL. Poslední zápas ukázal, že se Flames postupně srovnávají i v obraně. Hvězdami nabitému Edmontonu dovolili jen 26 střel a Vladař za svá záda pustil jedinou.

Hned ve druhé minutě Jeff Skinner dorazil za českého brankáře střelu Mattiase Ekholma. Edmonton Vladaře překonal ještě dvakrát, v obou případech ale Calgary zachránila trenérská výzva. Ve 28. minutě srovnal Rasmus Andersson a místo 3:0 pro Oilers to bylo 1:1.

Rozhodující chvíle první bitvy o Albertu v sezoně přišly v polovině třetí třetiny. Ve 48. minutě poslal Calgary poprvé v zápase do vedení Anthony Mantha a o dvě minuty později na jeho trefu navázal Justin Kirkland. V závěru trefil prázdnou branku domácích Connor Zary a stanovil skóre na konečných 4:1. Edmonton tak dál čeká na první výhru v sezoně a se skóre 3:15 je na chvostu celé NHL.

Výsledky NHL

Winnipeg – Minnesota 2:1 v prodl., Dallas – Seattle 2:0, Edmonton – Calgary 1:4, Vegas – Anaheim 3:1.

 

Podíl.
Exit mobile version