Komerční prezentace Aktual.: 23.10.2024 10:53

Praha – Vláda neplní sliby, zradila obyvatele a zadlužuje stát, řekl dnes ve Sněmovně v úvodu projednávání návrhu státního rozpočtu na příští rok předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. Koaličnímu kabinetu Petra Fialy (ODS) vytkl také to, že se vymlouvá na ANO, které bylo u vlády v uplynulých dvou volebních obdobích.

„Vláda nesplnila žádné předvolební sliby, zradila všechny občany České republiky, zradila své voliče, nesplnila vůbec nic,“ prohlásil Babiš. Kabinet podle něho například uvrhl lidi do chudoby, okradl důchodce a hodil přes palubu nemocné a sociálně znevýhodněné lidi. „Cíl vlády má být ekonomický růst a zvyšování životní úrovně. Ale tomu vy nerozumíte, vy jste úplně odtržení,“ řekl lídr ANO.

Vláda podle něho nic neušetřila a za čtyři roky vytvoří dluh 1190 miliard korun. „Dluh je 306.000 na každého spoluobčana,“ uvedl Babiš.

Premiéra Fialu opět vinil ze lží a ministra financí Zbyňka Stanjuru (ODS) v souvislosti se státními rozpočty z „fixlování s čísly“. „Naše země pod Fialovou vládou nevzkvétá, naše země pod Fialovou vládou chudne,“ řekl předseda ANO. Kabinet podle něho ekonomicky vrátil Česko nejméně o 11 let zpět.

Sněmovna v úvodním kole schvaluje základní parametry rozpočtu, tedy příjmy, výdaje a schodek. Podle vládního návrhu má schodek na příští rok činit 241 miliard korun, což je o 41 miliard méně, než má mít letošní upravený rozpočet. Rozpočet není možné zamítnout, je možné ho pouze vrátit vládě k přepracování.

Podíl.
Exit mobile version