Komerční prezentace Aktual.: 27.10.2024 18:41

Ostrava – Hokejisté Vítkovic deklasovali v 15. kole extraligy Liberec 7:0 a v historii vzájemných zápasů v nejvyšší soutěži zaznamenali nad severočeským klubem rekordní výhru. Dvěma góly a dvěma přihrávkami se na ní podílel Jindřich Abdul, Vítkovice si rovněž pomohly čtyřmi brankami z přesilových her, ve kterých byly stoprocentně úspěšné. Brankář Lukáš Pařík si proti svému bývalému klubu připsal první nulu v sezoně. Liberec pokračuje ve výsledkové mizérii, z posledních sedmi zápasů pošesté prohrál.

Vítkovicím vše ulehčil vydařený nástup do utkání. Na gól potřebovaly jen 27 sekund, když kombinaci první formace zakončil bekhendem Yetman. Domácí nadále vyvíjeli aktivitu, která přinesla další plody ve 13. minutě. Při první přesilovce se Liberec dostal pod tlak, po střele Auvitua nejdříve zazvonila tyčka, ale o pár sekund později následovalo vhazování v obranném pásmu hostů, po němž se trefil Zdráhal.

Severočeši hrozili sporadicky, jednu z ojedinělých situací před Zacharem vyřešil brankář Pařík. Ve druhé části hosté zvýšili kadenci střel, vyložené příležitosti si ale nevytvářeli.

Vítkovicím navíc opět vycházely přesilovky. I druhé soupeřovo vyloučení potrestaly gólem. Abdul si ve 30. minutě vybruslil z rohu na kruh a po vyhodnocení situace zvolil přesnou ránu zápěstím, na kterou Kváča nedosáhl.

Za 45 sekund poté už to bylo 4:0 a opět udeřil Abdul, který se po Yetmanově přihrávce ocitl sám před gólmanem a precizně provedeným blafákem kotouč umístil pod horní tyč.

Dva slepené góly už Vítkovické posadily pevně do sedla. Stoprocentní úspěšnost ve využívání přesilovek v 45. minutě podtrhl krásnou trefou z úhlu Bukarts, když Kváča zřejmě očekával přihrávku.

Vítězství Vítkovic pak ještě navýšil šestým gólem host z Třebíče Dočekal, který po Claireauxově vyhraném vhazování překonal Kváču ranou z osy hřiště. A zcela symbolicky pak debakl Liberce znovu v početní převaze dokonal Kalus.

HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Yetman (Nellis, Abdul), 13. P. Zdráhal (M. Kalus, Košťálek), 30. Abdul (M. Kalus), 31. Abdul (Yetman, Auvitu), 45. Roberts Bukarts (Auvitu, Percy), 48. Dočekal (Claireaux), 58. M. Kalus (Abdul). Rozhodčí: A. Jeřábek, Mejzlík – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 4:0. Diváci: 4890.

Sestavy:

Vítkovice: Pařík – Košťálek, P. Marcel, Demel, Auvitu, Percy, Mikuš, L. Kovář – Nellis, Yetman, Abdul – P. Zdráhal, Barinka, M. Kalus – Hašek, Hladonik, Roberts Bukarts – Lednický, Claireaux, Dočekal. Trenér: Bruk.

Liberec: Kváča – T. Galvas, M. Ivan, Melancon, Aubrecht, Krutil, R. Petrovický – Kelly Klíma, A. Musil, Bulíř – Lantoši, Faško-Rudáš, Flynn – Thomas, J. Vlach, Zachar – Ryšavý, Jansa, Petrovský. Trenér: Pešán.

Podíl.
Exit mobile version