Komerční prezentace Aktualizace: 29.06.2024 15:22

Karlovy Vary – Americký herec, režisér, scénárista a hudebník Viggo Mortensen v Karlových Varech osobně uvedl pro veřejnost svůj film Až na konec světa. Film byl zahajovacím na pátečním slavnostním večeru. Dnes ho poprvé mohli vidět i běžní návštěvníci festivalu. Zaplněný velký sál potleskem uvítal jak Mortensena, tak herce Sollyho McLeoda, který ve filmu rovněž hraje. Mortensen lidem slíbil, že po promítání se k nim vrátí a bude s nimi o filmu debatovat.

Mortensen se proslavil rolí Aragorna v trilogií Pán prstenů. Ve filmu Až na konec světa se ale chopil dalších rolí. Film napsal, režíroval, složil k němu hudbu a hraje v něm i jednu z hlavních rolí. Až na konec světa je dobovou romancí zasazenou do westernového prostředí. Mortensen v ní ztělesnil dánského přistěhovalce Holgera, šerifa v prašném nevadském městečku poloviny 19. století. Centrální figurou dění je ženská hrdinka, nezávislá volnomyšlenkářka Vivienne (Vicky Krieps), jež v Holgerovi našla partnera i spřízněnou duši, snažící se žít důstojný život ve světě násilnických primitivů.

Nový Mortensenův film je jeho druhým režijním dílem. Před třemi lety debutoval dramatem Ještě máme čas. Návštěvníci karlovarského festivalu uvidí Až na konec světa ještě v pátek v Městském divadle. Vstoupí následně i do české distribuce.

Mortensen je hlavní hvězdou letošního 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu. V pátek ná úvod festivalu převzal Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii.

Podíl.
Exit mobile version