Komerční prezentace Aktual.: 28.10.2024 09:16

Mexiko – Trojnásobný mistr světa formule 1 Max Verstappen z Red Bullu nechtěl dvacetisekundovou penalizaci z nedělní Velké ceny Mexika rozebírat. Uvedl jen, že kvůli sankcím za opakované vytlačení rivala v boji o titul Landa Norrise z McLarenu z trati, nebude brečet.

Verstappen odstartoval z druhého místa, ale po dvou desetisekundových trestech se musel spokojit v cíli až s šestou pozicí. Náskok nizozemského jezdce v čele šampionátu se tak čtyři závody před koncem snížil na 47 bodů.

„Dvacet sekund je docela dost. Navíc před týdnem to bylo v pohodě a teď je za to trest,“ připomněl Verstappen podobný incident ze závodu v Austinu, kdy však byl potrestán Norris. Šéf Red Bullu Christian Horner přidal, že penalizace byla zjevnou reakcí na události z Velké ceny USA.

„Rozhodně ale nebudu kvůli trestu brečet nebo říkat, co si o něm myslím. Mnohem víc mě totiž trápí, že jsme v závodě nebyli dostatečně rychlí,“ uvedl Verstappen. „Bylo sice fajn se dostat na šesté místo, ale na mercedesy přede mnou už jsem pak neměl,“ dodal.

Podíl.
Exit mobile version