Komerční prezentace Aktual.: 5.10.2024 00:18

Praha – Veřejnosti se dnes otevře Lichtenštejnský palác na pražské Kampě, který jinak běžně přístupný není. Slouží totiž Úřadu vlády ČR pro reprezentační účely, jednání se zahraničními návštěvami a pracovní setkání. Mohou se zde třeba ubytovávat významné státní návštěvy. V minulosti v něm během cest do Česka pobývali například britská královna Alžběta II, španělský král Juan Carlos či japonský císař Akihito, sdělil Úřad vlády ČR v tiskové zprávě.

Prohlídky paláce s průvodcem dnes začnou v 09:00 a poslední zájemci se mohou do paláce dostat v 16:00. Lidé si prohlédnou modrý salonek s kapličkou, zlatý sál, Masarykův salonek, nádvoří a zahradu. Vstup je zdarma a bez předchozí registrace. Poslední letošní příležitost pro návštěvu tohoto paláce pak budou mít lidé ještě 17. listopadu.

Lichtenštejnský palác vznikl v letech 1697 a 1698 podle návrhu italského architekta Giovanniho Battisty Alliprandiho pro šlechtický rod Kaiserštejnů. Několikrát potom změnil majitele. Posledními šlechtickými majiteli byli Lichtenštejnové, kteří palác vlastnili mezi lety 1831 a 1864. Poté jej koupil mlynář František Odkolek a přestavěl ho do současné podoby. V letech 1979 až 1991 nechal stát palác upravit pro potřeby předsednictva vlády podle projektu architekta Kamila Fuchse.

Podíl.
Exit mobile version