Komerční prezentace Aktual.: 26.10.2024 22:34

Pardubice – U pardubických fotbalistů kvůli špatným výsledkům skončil trenér Jiří Saňák. Vedení prvoligového klubu odvolalo šestačtyřicetiletého kouče krátce po dnešní domácí porážce 2:3 s Ostravou, pokračovat nebudou ani asistent Marek Kulič a sportovní manažer Martin Shejbal. Východočeši o tom informovali na svém webu, nové složení realizačního tým plánují oznámit v úterý.

Saňák převzal mužstvo před sezonou po Radoslavu Kováčovi a v novém působišti podepsal víceletou smlouvu, ve funkci však nevydržel ani do konce podzimní části. Pardubickému týmu se začátek ročníku hrubě nepovedl a v ligové tabulce mu po 12 zápasech patří předposlední místo, které znamená účast v baráži.

Před nejhorším celkem soutěže Českými Budějovicemi mají aktuálně Východočeši šestibodový náskok. Z minulých šesti kol si připsali pět porážek a jednu remízu a v lize čtyřikrát po sobě prohráli.

„Vzhledem k výsledkům týmu po odehrání 12 kol se vedení rozhodlo ke změnám v realizačním týmu. Uvědomujeme si, že všichni udělali maximum pro to, aby stávající sezona byla mnohem lepší. Bohužel výsledky jsou takové, jaké jsou. Proto jsme se rozhodli, že je potřeba udělat změnu,“ uvedl sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

„Vážíme si práce všech, se kterými jsme dnes ukončili spolupráci. Zejména pak práce sportovního manažera Martina Shejbala, který byl v našem klubu od jeho vzniku. Bylo to pro nás nejtěžší rozhodnutí, ale je potřeba udělat změnu i ve sportovním úseku. Nový realizační tým bude představen na úterním tréninku,“ podotkl Zavřel.

Saňák je třetím odvolaným trenérem v této ligové sezoně. Po pouhých dvou kolech skončil u českobudějovického mužstva Jiří Lerch a nahradil ho František Straka. V Mladé Boleslavi pak Davida Holoubka vystřídal švédský kouč Andreas Brännström.

Podíl.
Exit mobile version