Aktualizace: 22.02.2024 21:17

Madrid – Ve Valencii na jihovýchodě Španělska hoří obytný dům se 14 podlažími. Úřady se obávají vysokého počtu obětí, a na místo proto vyslaly polní nemocnici, píše agentura EFE. Na místě je nejméně 13 zraněných. Situaci na místě komplikuje silný vítr.

Požár v budově vypukl kolem 17:30 SEČ a hasiči na místě stále zasahují. Podle deníku El País během krátké doby požár zachvátil celou výškovou budovu. Hořet začalo nejprve v nižších patrech a oheň se pak rozšířil i do vyšších částí. Z budovy stále stoupá hustý dým.

Na místě zasahují dvě desítky jednotek hasičů a záchranářské a zdravotnické týmy. Podle tisku se podařilo zachránit několik osob, které se nacházely na balkonech budovy. Zraněných je nejméně 13, z nichž šest jsou hasiči. Zásah podle stanice RTVE komplikuje silný vítr.

Úřady zatím neinformovaly o celkovém počtu evakuovaných lidí. Panují však obavy z velkého počtu zraněných uvnitř domu, a zdravotnické úřady proto nechaly postavit nedaleko hořící budovy polní nemocnici.

Budova se nachází ve čtvrti Campanar, kde je nová výstavba. V bloku se dvěma vchody, který pohltil požár, bylo podle deníku El País 138 bytů, kde žilo na 450 lidí. Podle listu byla budova postavená v roce 2008. „Nemohu pochopit, že v roce 2024 nová budova tak (rychle) hoří,“ řekl deníku El País vedoucí nedaleké školy baletu Juan Luis López. I další svědci řekli novinářům, že se požár rozšířil po fasádě budovy velmi rychle.

 

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.