Komerční prezentace Aktual.: 20.09.2024 21:58

Karlovy Vary – Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 2. kole extraligy v Karlových Varech 2:0 a navázali tak na domácí výhru nad Olomoucí. Západočeši naopak vyšli podruhé v sezoně bodově naprázdno, navíc i nadále čekají na první vstřelený gól. Čistým kontem se pod výhru Bruslařů podepsal Dominik Furch, který si připsal 25 úspěšných zákroků.

Z úvodní oboustranně opatrné první třetiny vybočila tyč boleslavského Junttily ve druhé minutě a prudká střela Beránka v 8. minutě, která mířila nad Furchovu branku. V 17. minutě byl hostujícím Skalickým na mantinel tvrdě naražen Gríger a po konzultaci s videorozhodčím putoval slovenský útočník s vyšším trestem do kabin. Domácí ale pětiminutovou přesilovku nevyužili.

Do vedení se tak dostali hosté. Ve 25. minutě chyboval v obranném pásmu Šalda a pro Rekonena již nebylo problémem střelou do odkryté Frodlovy branky otevřít účet zápasu. Středočeši mohli přidat i další góly, Fořt ani Lakatoš ale pozorného Frodla nepřekonali.

Ve třetí třetině Západočeši přidali na aktivitě v útočném pásmu, ale větší příležitosti si nedokázali i díky urputné a důsledné obranné hře Mladé Boleslavi vytvořit. Nejblíže vyrovnávací brance byl v 51. minutě Gríger, který si nabruslil až před Furcha, ten ale jeho bekhendovou střelu hokejkou zlikvidoval.

Na druhé straně mohl navýšit vedení hostů Buchtele, ale i jeho stahovačku v předbrankovém prostoru vystihl Frodl. Domácím nepomohla k vyrovnávací brance ani nepovedená power play, naopak Fořt střelou do prázdné branky pečetil výhru hostů. Mladá Boleslav tak navázala na dvě vítězství nad Energií z přípravy na start extraligy.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Patera (Karlovy Vary): „Do utkání jsme vstoupili dobře. Byl tam tlak, nějaké šance. Vypracovali jsme si z toho tlaku přesilovky, ale ty nám bohužel zatím nejdou. Potřebovali jsme si pomoci gólem, což se nám nepodařilo. Ve druhé třetině jsme tahali za kratší konec, ale zase jsme odehráli dobře oslabení. Kluci to tam odblokovali, ubránili a dali nám šanci do třetí třetiny. Bohužel ale naše střelecká produktivita není taková, jako bychom si přáli. Klukům nemůžeme nic vyčíst, šli do toho po hlavě, ale produktivita a tlak do brány musí být od nás ještě větší, abychom dali gól.“

Martin Slánský (Mladá Boleslav): „Z naší strany to rozhodně nebyl nejlepší výkon, který jsme dnes podali. Musím ale dát kredit našim hráčům zejména za první třetinu, kdy jsme byli sedm minut v oslabení a podařilo se nám udržet bezbrankový stav. Jsme rádi za tři body, jsou pro nás velice důležité.“

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Rekonen (Čajka), 60. Fořt (Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Barek – Hynek, Dědek. Vyloučení: 2:3, navíc Skalický (Ml. Boleslav) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4282.

Karlovy Vary: Frodl – D. Mikyska, Reunanen, Jaks, Mamčics, Šalda, Moravec – O. Beránek, Ilomäki, Jiskra – O. Procházka, Salsten, Gríger – Sapoušek, Černoch, Čihař – Koffer, Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

Mladá Boleslav: Furch – A. Čech, Pyrochta, Lintuniemi, Bernad, F. Pavlík, Jánošík, Havlín – Lakatoš, Fořt, Skalický – Doležal, Hradec, Buchtele – Rekonen, Čajka, Juntila – J. Stránský, Závora, Dvořáček. Trenér: Král.

Podíl.
Exit mobile version