Policie zadržela muže, kterého podezřívá ze spáchání násilného trestného činu v Plzni, po kterém pátrala. Nezletilá dívka utrpěla povrchové střelné zranění. Podle záchranářů není v ohrožení života.

„Chceme uklidnit veřejnost, že hledaného muže se nám před malou chvílí podařilo v Plzni zadržet. Děkujeme všem za spolupráci. Bližší informace vám následně sdělíme v tiskové zprávě, děkujeme za pochopení,“ uvedli policisté na síti X. Po podezřelém pátrali v Plzni a okolí a žádali o pomoc i veřejnost.

Policisté včetně krajské zásahové jednotky zasahovali v okrajové části města Zábělá u apartmánového domu, který údajně slouží jako ubytovna. K domu zamezili přístup. Několik policejních aut od domu odjelo jinam, nad lokalitou létal policejní vrtulník.

Muže policie pravděpodobně podezírá z postřelení nezletilé dívky. „Naši záchranáři transportovali nezletilou dívku do fakultní nemocnice s povrchovým střelným zraněním obou dolních končetin. Byla celou dobu při vědomí, nebyla v ohrožení života,“ řekla Andrea Divišová z krajské zdravotnické záchranné služby.

Podíl.