Aktual.: 11.10.2024 13:55

Plzeň – Policie v Plzni dopadla podezřelého muže, kterého hledala v souvislosti s dopoledním násilným trestným činem. Záchranáři uvedli, že nezletilá dívka dnes utrpěla povrchové střelné zranění a není v ohrožení života. Policie zahájila rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojila zásahová jednotka i policejní vrtulník. Pátrání se zaměřilo zejména na okrajovou část Plzně Zábělou.

„Chceme uklidnit veřejnost, že hledaného muže se nám před malou chvílí podařilo v Plzni zadržet. Děkujeme všem za spolupráci,“ uvedla policie po 13:30 na síti X. Bližší informace by měla sdělit později v tiskové zprávě.

„Naši záchranáři transportovali nezletilou dívku do fakultní nemocnice s povrchovým střelným zraněním obou dolních končetin. Byla celou dobu při vědomí, nebyla v ohrožení života,“ řekla ČTK Andrea Divišová z krajské zdravotnické záchranné služby.

Policie pátrala v souvislosti s vyšetřováním násilného trestného činu po podezřelém muži. Varovala občany, že je zřejmě ozbrojený a lidé by se ho neměli snažit zadržet.

Podle informací ČTK policisté včetně krajské zásahové jednotky zasahovali v Zábělé u apartmánového domu, který údajně slouží jako ubytovna. Policisté k domu zamezili přístup. Několik policejních aut od domu odjelo jinam, nad lokalitou létal policejní vrtulník, zaznamenal fotoreportér ČTK na místě policejního zásahu.

Podíl.